Ексклюзиви
четвер, 25 лютого 2016 18:18

Крим відкотився в розвитку на десяток років - Зубков

Крим  відкотився в розвитку на десяток років - Зубков

Крим відкотився в своєму розвитку на десятки років. Він зараз у далекому Радянському союзі. Про це Gazeta.ua заявив Олег Зубков, директор зоопарку "Сказка" в Ялті.

"Центральний вокзал Сімферополя, брав до 100 поїздів у добу. Зараз приймає місцеві електрички, та якийсь поїзд з Москви. Аеропорт Сімферополя перестав бути міжнародним і з нього можна літати тільки по Росії. Економічна блокада Криму зробила свою справу і асортимент продуктів в Криму став дуже бідний, у супермаркетах часто можна бачити довгі порожні прилавки, іноді їх заставляють туалетним папером", - каже Зубков.

Перекриття північно-кримського каналу знищило рисову галузь, що серйозно підірвало рослинництво і тваринництво, практично припинило існування рибне виробництво.

"На продукти, що ввозяться з Росії ціни захмарні і всі ці російські пенсії і зарплати втрачають сенс. Ось вже 3 місяці як Крим живе в напівтемряві, напружена ситуація з електрикою, абсолютно очевидно, збережеться і в літній період", - додав бізнесмен

По півострову постійно їздять колони з бойовою технікою, літають бойові вертольоти і літаки. Облави, обшуки і арешти в Криму стали звичайним і практично повсякденним явищем.

"Про будівництво Керченського мосту, як і раніше йдуть лише розмови. Влада в Криму встановилася кримінальна та корупційна. Всіх підім'яли під себе. Розвиватися в Криму можна тільки родичам і друзям наших "революціонерів-переможців" . Інші повинні жити і працювати за їхнім законом. Інвестори в Крим не йдуть, місцеві бізнесмени бояться що-небудь робити при цій владі. Більше двох збиратися і щось вимагати заборонено, - додає Зубков. - Мої парки (зоопарк "Казка" в Ялті і парк левів "Тайган") закриті з 10 грудня 2015 року, їх подальша доля незрозуміла. Ні про який розвиток чи будівництва в Криму нових об'єктів я не можу вже й мріяти. Тому підшукую місце за межами Росії для перенесення своїх парків чи будівництва нових. Якщо ситуація не зміниться. то через рік-два буду продавати свої об'єкти в Криму, хоча в такому Криму вони даром нікому не потрібні".

Нагадаємо, підприємець опублікував ряд звернень - до російського президента Володимира Путіна, главі Чечні Рамзану Кадирову, генпрокурору Росії Юрію Чайці з проханням взяти під захист його бізнес в Криму, "врятувати" його об'єкти від свавілля "кримських чиновників". Зубков покинув територію Криму. Свій бізнес планує перевезти у Китай.

Зараз ви читаєте новину «Крим відкотився в розвитку на десяток років - Зубков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути