Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2016 12:20

Крадій з неймовірною силою розтрощив кладовище
7

Фото: фото надане прес-службою НП у Вінницькій області

Вчора, 4 травня поліцейські арештували 27-річного Михайла Січкаря з села Краснопілка Гайсинського району. Чоловік розгромив місцеве кладовище за кілька днів до поминальної неділі.

З неймовірною силою зруйнував 37 могил. Побив не лише пам'ятники, а й піднімав надгробні плити, витягував із землі металеві хрести. На двох не давніх могилах спалив вінки та хрести, розповіли кореспонденту Gazeta.ua у сільській раді.

"Зранку чоловік виганяв корову на пасовище. Назад додому йшов через кладовище і побачив той весь погром. Туди збіглося все село. Люди стали плакати. Всі на нервах. Щоб не міліція, то б вчинили самосуд над чоловіком. Кричали, віддати його їм у руки. Хотіли пальці повідламувати. Зараз все село гуде. Це ж яку силу треба мати, щоб металеві хрести із землі повивертати" - розповів голова сыльради Анатолій Мартинюк.

Поліцейські знайшли чоловіка вдома. Розшукати його допомогли працівниці придорожнього кафе. Вночі підозрюваний намагався увірватися у зачинене кафе. Гупав кулаками по вікнах. Потім пішов додому через кладовище. Вздовж по дорозі став трощити могили.

Михайло Січкар не пояснив для чого поглумився над могилами. Лише зізнався, був п'яний.

"За два дні до цього він сплатив 500 гривень штрафу за те, що побив скло у машині, яка просто стояла на дорозі. Люди в селі кажуть, у нього якась неадекватна поведінка. Ще року не минуло, як він вийшов із тюрми. Сидів за крадіжку у придорожньому кафе. Живе з мамою. Має брата. Так він господарник, хороший хлопець" - додає сільський голова.

Читайте також: Від вибухів у церкві послушник дивом не постраждав

Начальник Гайсинського відділу поліції Олександр Сомик каже, проти підозрюваного відкрили кримінальне провадження. Його можуть засудити до трьох років тюрми.

У селі готуються до поминальної неділі. Лише половина селян встигнуть відреставрувати побиті могили. На відновлення витратять в середньому 5-10 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Миргородському районі на Полтавщині двоє товаришів 8 і 9 років розтрощили на цвинтарі 10 могил. Пішли на цвинтар, щоб поласувати цукерками, які залишають на могилках. Не знайшли, тоді почали розбивати лампадки, розкидати тарілки, кидали камінцями у гранітні пам'ятники.

Зараз ви читаєте новину «Крадій з неймовірною силою розтрощив кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути