Ексклюзиви
четвер, 18 серпня 2016 21:11

Інструкторів Нацгвардії вперше підготували за стандартами НАТО
12

Фото: Валерій Шмаков

Вперше в Україні інструктори спецпідрозділів Національної гвардії України завершили навчання за стандартами НАТО.

Пілотний проект по підготовці інструкторів започатковано в Навчальному центрі НГУ у м. Золочів на Львівщині.

Церемонію випуску провели на території Золочівського замку. Привітати військовослужбовців та вручити їм грамоти прибув командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

"Півроку тому ми запланували повністю змінити систему підготовки військ аби бути готовими для відбиття зовнішньої агресії та боротьби зі злочинністю. Ми залучили інструкторів з Грузії, які мають бойовий досвід. 700 нацгвардійців провели спільні навчання з американськими десантниками на Яворівському полігоні. Нам є чому повчитися у них. Нацгвардія виходить на новий рівень. Сьогодні ми випускаємо інструкторів, які будуть готувати нових фахівців у військових частинах", - зазначив Аллеров.

Зокрема, інструктори здобували навички ведення ближнього бою з противником, порядку дій при виявленні мін та саморобних вибухових пристроїв, здійснення зупинки кровотечі та евакуації пораненого з поля бою.

"На курсах з тактичної медицини нас вчать як рятувати життя на полі бою. Для прикладу, під вогнем противника кожен військовослужбовець має вміти накласти собі кровоспинний джгут за 30 секунд", - каже курсант Тетяна, яка прибула в навчальний центр з Дніпропетровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авакова запевнили у готовності стримати наступ агресора

Старший інструктор з військово-інженерної підготовки з позивним "Дракон" навчає військових як пересуватися по місцевості, де можуть бути закладені міни та фугаси. "Показуємо як обходити розтяжки та міни, а також позначати їх, щоб не постраждали інші військові. А розміновувати уже мають кваліфіковані сапери", - пояснює "Дракон".

А щоб розуміти, яке навантаження чекає в бойових умовах, навчальні стрільби майбутні інструктори проводять після комплексу фізичних вправ вправ із віджимання та бігу на швидкість.

Зараз ви читаєте новину «Інструкторів Нацгвардії вперше підготували за стандартами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути