Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2016 17:46

Фонтан із янголами на дельфінах обмалювали фарбою
7

Новий фонтан із янголятами, який встановили на площі перед Центром дитячої та юнацької творчості у Черкасах, обмалювали фарбою. Це зробив сьогодні активіст та художник Олександр Дувінський разом із мистецтвознавцем Наталією Вернидуб. Повідомляє "Інфоміст".

Чоловік червоною та зеленою фарбами обмалював постаті янголів, дельфінів та сам фасад. Залишив підпис: "Тепер це коштує 400 000 грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони хоче забрати територію дендропарку "Софіївка"

Дувінський вважає, що влада витратила на фонтан менше, ніж заявила офіційно. Також художник назвав декор фонтану – зоофілією.

"Це не хуліганський акт. Це мистецька акція. Нехай фонтан коштує 120 тисяч. Але прокладка комунікацій не коштує 280 тисяч. Я сам іноді займався будівництвом, тому прекрасно розумію, як можна гратися з кошторисом", − говорить Дувінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор з Іспанії створив пам'ятник матерям

"За останні півроку мене обурює те, що відбувається у візуальному просторі міста. Загадили практично кожен куточок якимись красотами на кшталт урн із гербами міста, жовтих кулеподібних клумб, перегородили тротуари. Немає загальної концепції розвитку міста у візуальному плані. Не можна знайти відповідальну людину за кожну витрачену копійку. Останньою краплею став цей фонтан", − розповідає Наталія Вернидуб.

Правоохоронці забрали художника у відділок поліції.

Раніше в ЗМІ оприлюднили інформацію, що на фонтан чиновники із бюджету витратили 400 тис. грн. Аналогічні варіанти в мережі продають за 120 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Фонтан із янголами на дельфінах обмалювали фарбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути