Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2016 09:26

Елітні будинки тонуть у морі

Елітні будинки тонуть у морі

Вулиця Морська міста Чорноморськ (колишній Іллічівськ) тоне в морі. Через великі зливи та шторм будинки руйнуються і повільно повзуть у воду. Біля моря були елітні забудови. Призначені для відпочинку влітку.

Разом із ґрунтом по схилу сповзає асфальтове покриття доріг, паркани та прибудинкові території приватних будинків. Будівлі розвалюються на частини: один будинок упав, від іншого відокремилася прибудова. А через розколи в землі та на дорогах важко проїхати до баз відпочинку і рибальських куренів, розташованих біля самого моря, які теж під загрозою.

"Проект берегоукріплення в Чорноморську створили чотири роки тому, але фінансування від держави не надійшло. Зараз через активізацію зсувних процесів проект змінюють, вносять нові геологічні дані, обирають відповідну конструкцію тримального пальового ряду", — пояснив виданню "Сегодня" керівник відділу капітального будівництва Чорноморської міськради Михайло Амбарников.

Фахівець із берегоукріплення Юрій Верба, який ознайомився з проектом робіт на узбережжі Чорноморська, вважає, що порятунок схилу там здійснюють некомпетентні люди. За його словами, єдине, що поки що зробили для зміцнення берега, — звели бетонну стіну на піщаному пляжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший сніг спровокував у столиці дев'ятибальні затори

"Вони просто знищили пляж. Це методи початку минулого століття. Люди зовсім не зважають на природні умови, — розповів Верба. — Бетон у таких випадках тільки шкодить, а не рятує".

Доки власники зруйнованих будинків вимагають компенсації, інші городяни у всіх бідах звинувачують господарів елітного житла біля моря.

Жителі Чорноморська розповідають, що недалеко від зруйнованого району, на сусідньому пляжі, зараз будують нові готелі, один із яких на вісім поверхів. "На території майбутніх готелів навіть дренажні системи є не скрізь, одного разу станеться зсув і там", — вважають місцеві.

Зараз ви читаєте новину «Елітні будинки тонуть у морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути