четвер, 11 серпня 2016 12:51

Екологи заборонили магазину президента нищити дерева
9

Фото: Ольга Васьків

Управління екології та благоустрою Львівської міської ради звернулась з вимогою до компанії "Roshen" зняти декорації з дерев перед магазином. Навпроти фірмового магазину, що належить компанії президента П. Порошенка, усі дерева прикрасили масштабними декораціями. На думку екологів, це шкодить насадженням та суперечить закону про благоустрій.

"Дерева стали частиною маркетингу та місцем для фотосесій, але попри культурну та естетичну складову спостерігаємо паралельно загибель дерев через прикраси. Ними"обмотані" стовбури та гілки дерев (тканина, під якою є ще шар целофану чи скловати). Також, на додачу, щільний асфальт навколо дерев, який перешкоджає нормальній аерації грунтової зони та розвитку кореневої системи. Небезпека обгортання зовні тканиною з внутрішнім шаром небезпечна тим, що під нею можливий розвиток патогенів та грибкових захворювань. Їх розвиток стимулює висока вологість та опади", - йдеться у повідомленні управління екології Львівської міської ради.

Згідно з положеннями про утримання зелених насаджень міст забороняється підвішувати на деревах гамаки, гойдалки, прикріплювати рекламні щити, електропроводи, електрогірлянди з лампочок та інші предмети, якщо вони можуть пошкодити дерево. Управління екології скерували вимогу до компанії "Roshen" та до Галицької районної адміністрації прибрати декоративні елементи зі стовбурів та крон дерев в найближчий термін.
Торік у жовтні, цей львівський магазин Roshen демонтував масштабну виставку із назвою магазину. Вона була встановлена незаконно та без необхідних дозволів.

Зараз ви читаєте новину «Екологи заборонили магазину президента нищити дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути