пʼятниця, 22 серпня 2014 17:47

Двоє хлопців подолали пішки 200 кілометрів, тікаючи з обстріляного Донецька

Двоє хлопців подолали пішки 200 кілометрів, тікаючи з обстріляного Донецька
Фото надали у Бердянському штабі Самооборони

 Cтуденти Валентин Рудченко та Віталій Кондратович з Донецька три доби йшли в місто Бердянськ Запорізької області. Вирішили тікати, коли Донецьк почали обстрілювати терористи.

 Хлопці — сироти. Мешкали в гуртожитку одного з професійно-технічних училищ.

 "Недалеко від нас залізнодорожній вокзал. Звідти постійно лунали постріли. Багато викладачів та студентів вже виїхало з міста. А ми сиділи. Прийшлося самим вирушати в дорогу, - розповів Gazeta.ua Валентин Рудченко. - Ми взяли тільки штани та футболки, грошей не було".

 Товариші йшли через посадки, по полях та луках.

 "Зразу йшли нормальною дорогою, зупиняли машини, але ніхто не зупинявся. Потім вирішили йти подалі від людей, бо на дорогах багато блок-постів, - продовжив хлопець. - Страшно було, коли ночували просто на траві, але потім звикли".

 "Ми ночували на дворі дві ночі. Вдавалося поспати до кілька годин, бо холодно, - долучився до розмови Віталій. - За себе скажу, що я втік з Донецька, бо не хотів, щоб мене забрали служити у війська "ДНР".

 Хлопці просили їжу та воду в сільських мешканців. Коли дійшли до Бердянська, їм допомогли волонтери місцевого штабу "Самооборони", їхній намет стояв на вулиці міста. Хлопців одягли, нагодували, поселили в дитячий табір. Валентина влаштували навчатися на повара в місцевий коледж, Віталій працює поваром в одному з кафе.

Зараз ви читаєте новину «Двоє хлопців подолали пішки 200 кілометрів, тікаючи з обстріляного Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути