вівторок, 15 вересня 2015 15:15

До джазового уік-енду в Чернігові лишилося менше тижня
7

Chernihiv Jazz Open - міжнародний фестиваль, який цього року вшосте відбудеться в Чернігові. Вже 18-19 вересня він знову збере всіх шанувальників якісного джазу і живого спілкування в найпівнічннішому місті України. Чернігів особливо прекрасний в променях теплого вересневого сонця. Тут в кожному камені відчувається старовинна історія і спокій. Джазовий уік-енд в Чернігові? Чому б ні! Поспішайте купити квитки, адже до початку фестивалю залишилося менше тижня!

Заходи фестивалю Chernihiv Jazz Open розтягнуться на три дні. Головні концертні події пройдуть у Чернігівському обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Театральна атмосфера і фантастична акустика максимально налаштують слухачів на сприйняття витонченої джазової музики.

Нововведенням і родзинкою свята стане відкрита джазовий майданчик на "Зеленій сцені" фестивалю. На ній виступатимуть молоді музичні колективи, почути які можна абсолютно безкоштовно. Крім того, фестиваль вирішили підтримати кращі ресторатори Чернігова. Вони представлять свої страви та наїдки 19 вересня на відкритому майданчику вуличної їжі на Алеї Героїв, яка працюватиме з 12:00 і до початку концерту. До речі, Чернігів останні роки активно розвивав ресторанну галузь, і тепер може похвалитися не одним десятком якісних ресторанних проектів, відомих по всій Україні.

20 вересня в Чернігові проходять міські святкові заходи до Дня міста. Фестиваль також зробить свій майданчик, на якому гратиме військовий оркестр зі спеціальною джазовою програмою.

- Наша мета - створити цікаву атмосферу, щоб люди відчували гостинність нашого міста, щоб вони гуляли, спілкувалися, пили чай, каву, пробували смачну їжу, відвідували ресторани, ну і звичайно ж, нашу концертну площадку, - говорить керівник проекту Леся Федоренко.

Класичний американський джаз, циганські мотиви та інші сюрпризи

- Все змінюється, і ми змінюємося теж. Цього року ми змінили наш графічний вигляд, повністю переробили сайт. Над ним працювали кращі графічні дизайнери. У нас на фестивалі будуть прекрасні джазові музиканти, які приїдуть до Чернігова спеціально заради нього, - інтригує арт-директор фестивалю Дмитро Коровін.

На Chernihiv Jazz Open меломани зможуть насолодитися як традиційною джазовою музикою, так і її новаторським напрямком. Відкриють фестиваль 18 вересня відомі французькі музиканти Thierry Maillard Trio. Піаніст Тьєррі Майар отримав всесвітню популярність в 1998 році після виходу альбому, записаного разом з Денісом Чемберсом і Джоном Патітуччі. Організатори запевняють, що музика Thierry Maillard Trio – це дуже цікаво, жваво і енергійно.

Другим номером в той же день виступлять Urban Gypsy & Anna-Maria. Вони представлять нову спільну програму в європейському напрямку, відомому як французький джаз, циганський свінг або джаз мануш, що відрізняється світлою позитивною енергетикою.

19 вересня на сцену драмтеатру вийдуть гості з Польщі World Trio. Вокаліст Jorgos Skolias популярний як у своїй країні, так і за її межами. Це артист міжнародного рівня, широко відомий своїм унікальним горловим співом. Поєднання тромбона, барабанів і неповторного вокалу обіцяє як мінімум здивувати слухачів.

- Ми любимо експериментувати. Нам самим цікаво, як це буде виглядати в рамках концертного майданчика театру і яким буде сприйняття публіки, - зізнається Леся Федоренко.

Ще одна зірка вечора - квінтет Денніса Аду. Музиканти квінтету вже виступали на Chernihiv Jazz Open. Цього разу вони пропонують авторську програму Денніса в стилі бі-поп, хард-боп, свінг. Це класичний американський джаз з сучасними інтерпритаціями. А це означає, що гостей фестивалю чекає віртуозне володіння інструментом, приголомшлива імпровізація і повна самовіддача музикантів.

А тих меломанів, яким великого концертного майданчика буде замало, чекатимуть джем-сейшени джазових музикантів в пабах міста. Джаз на відстані витягнутої руки, весела компанія і напої, що зігрівають душу і тіло - такий музичний формат багато шанувальників джазу вподобають найбільше!

Квитки вже у продажу!

Вартість квитків на один концертний день досить помірна: від 140 до 200 грн. Замовити квитки можна безпосередньо у організаторів за тел. (095) 860-21-00 або в касі театру за тел. (0462) 77-44-80. Більш детальна інормація - на сайті фестивалю: www.chejazz.info.

А для мешканців столиці працює спеціальний ticket-point в приміщенні одного з партнерів фестивалю - популярного еспресо-бару "Чашка", який знаходиться на Бесарабці. https://www.facebook.com/ChashkaKiev/timeline. Тут можна придбати квитки на фестиваль і випити чашку ароматної кави.

Уїк-енд 19-20 вересня у Чернігові за прогнозом обіцяє бути теплим і сонячним. Відмінний час, щоб насолодитися історією одного з найдавніших центрів України, прекрасною, живою, джазовою музикою і затишним, гостинним містом!

Chernihiv Jazz Open - відмінний привід залишити на певний час своє рідне місто і відправитися в коротку приємну подорож! Не втрачайте цей шанс, приїжджайте до Чернігова! В Україні так багато прекрасних місць, на які неодмінно треба подивитися!

Зараз ви читаєте новину «До джазового уік-енду в Чернігові лишилося менше тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути