Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2016 18:01

Для сільського господарства використовуватимуть IT-технології
9

Фото: Gazeta.ua

Для сільськогосподарської діяльності планують залучати IT-технології. Про це говорили на ІІ-му Міжнародному інвестиційному форумі "Залучимо інвесторів в Черкаську область разом". Проходив у селищі Сокирна, на Черкащині.

На нього завітали місцеві політики, українські бізнесмени, інвестори, представники закордонних компаній, народні депутати.

Серед гостей був і Мирослав Козловіч, заступник мера міста Бидгощ.

На форумі презентували Агенство регіонального розвитку (інституція, яку створюють у регіоні з метою сприяння використанню внутрішнього потенціалу території. – Gazeta.ua) та концепцію індустріальних (відповідно відстроєна земельна ділянка, на котрій розташовується необхідна для бізнесу інфраструктура. – Gazeta.ua) та аграрних парків в Черкаській області.

"Презентована концепція індустріальних парків в Черкаській області. На це виділені кошти з обласного бюджету. Це коли інвестор приходить і з наступного дня вже інвестує кошти. А не шукає з ким зустрітися та де отримати земельну ділянку. Тоді починає працювати бюрократична корупційна система. Тому створення таких парків – це шлях, який може розвинути нашу область. У нас є фішка – створення агроіндустріальних парків, – говорить Юрій Ткаченко, голова Черкаської облдержадміністрації.

"Кожного року експортуємо 3,5 млн тонн сільськогосподарської продукції. Перед нами тепер стоїть завдання переробити це все – зерно, фрукти, ягоди, молоко, м'ясо. Це дасть можливість залучити виробника та інвесторів. Також нам потрібні новітні технології. Співпрацюватимемо з ІТ", – продовжує чиновник.

За словами Юрія Ткаченка, незабаром буде запущено он-лайн базу інвестиційних пропозицій.

"Тут дуже вигідне географічне положення. Коли наші іноземні інвестори приїхали сюди, відразу почали рахувати скільки кілометрів до Одеського порту та до кордону. Яка відстань до Польщі, Росії, Білорусії. Область з чорноземами має перспективи до розвитку сільського господарства. Дуже важливо не лише щось вирощувати та вивозити, але і робити переробну промисловість. Тут роботящі люди. Готові працювати за невеликі гроші. Крім цього, тут більш відкрита міська влада, порівняно з іншими регіонами", – розповідає підприємець Олексій Кабанов.

Нагадаємо, подібний форум (у форматі "В2В" – бізнес для бізнесу) відбувається вдруге. Минулого року проходив у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Для сільського господарства використовуватимуть IT-технології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути