Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 17:33

Депутати шукають, куди поділися субвенції на освіту
4

На сесії Вінницької обласної ради сьогодні прийняли бюджет. Під час обговорення документа депутати підняли питання розкрадання бюджетних коштів у школах - більше 1 млн грн.

"Близько двох місяців тому ми дали запити до райдержадміністрацій. Щоб прозвітували, як витрачалася субвенція на місцях. З першої ж відповіді із Жмеринки стало ясно, що купують техніку за завищеними цінами. Аби пересвідчитись, що немає ніяких помилок у технічних характеристиках і цінах, особисто відвідали райцентри. Виявилось, що у Мурованих Курилівцях у магазині біля райдержадміністрації ноутбук коштує удвічі дешевше від заплаченого за нього з бюджету. У Теплицькому районі ми попросили показати документи на купівлю техніки в одній із шкіл. Директор по дурості чи необачності показав нам комерційну пропозицію на ноутбук за 10 тис. грн і накладну на купівлю такого ж пристрою за 16 тис. грн. Різниця між пропозицією і фактично витраченими грошима є", - розповів кореспонденту Gazeta.ua депутат Валерій Скрипченко.

Загалом із 11 млн грн, витрачених на техніку в 7 районах Вінницької області, сума переплат становить 1,1 млн грн. Все купують через чотири фірми.

"Ця схема залишилась ще від попередньої влади. Субвенцію на освіту витрачають на техніку через конкретних підприємців. Координує ці дії одна особа у Вінниці. Хто це - маємо ще з'ясувати. Половина ноутбуків, за які заплатили, так і не доставили до шкіл. У одного директора питаю: як же ви підписалися. Він каже, що не підписувався, а це зробив учитель інформатики. Той теж відмовився - виявилося підписи на відомості про отримання сфальсифіковані. Тому доки ці ділки на посадах, за бюджет голосувати не можна", - виступив Скрипченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати показали як готують картоплю і відбивні

За кількома справами поліція вже відкрила кримінальне провадження. Голова обласної ради Анатолій Олійник запропонував повернутися до махінацій у навчальних закладах області тільки після завершення слідства.

Обласний бюджет в обсязі 8 млрд 35 млн 347 тис. грн був прийнятий: 56 гoлoсів - "за", по 4 депутати утримaлись і не гoлoсувaли. Кошторис нa 42,4% більший від цьогорічного.

Проект обласного бюджету на 2017 рік презентували 15 грудня. Більше половини коштів заплановано витратити на охорону здоров'я. По галузях видаткова частина обласного бюджету має такий вигляд: на охорону здоров'я - 53%, освіту - 24%, соціальний захист і будівництво - по 6%, культуру - 5%, решта - на фізкультуру, АПК і органи місцевого самоврядування.

Зараз ви читаєте новину «Депутати шукають, куди поділися субвенції на освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути