Ексклюзиви
вівторок, 28 червня 2016 20:30

Чиновники подарували випускникам підробки iPhone з піратським ПЗ

Чиновники подарували випускникам підробки iPhone з піратським ПЗ

Випускникам закарпатських ПТУ чиновники подарували контрабандні підробки iPhone-ів з піратським софтом.

Про це повідомляє місцеве видання Mukachevo.net.

За інформацією журналістів, мова йде про дешеві, ймовірно зроблені в Китаї, копії-підробки моделей 5s і 5c, виготовлених з низькоякісних матеріалів.

Більш того, на телефонах встановлено піратське програмне забезпечення.

Згідно з офіційним повідомленням Закарпатської ОДА, такі телефони вручили 34 випускникам професійно-технічних навчальних закладів Закарпаття з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У релізі посадових осіб гаджети називають "сучасними мобільними телефонами".

Гаджети вручили випускникам 21 червня директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова і начальник головного територіального управління юстиції в Закарпатській області Руслана Натуркач в стінах Закарпатської ОДА.

Додамо, в офіційному прес-релізі ОДА уточнюється, що "мобільні пристрої були конфісковані при спробі незаконного перетину державного кордону України ще півтора роки тому. Після аукціонів, де їх не вдалося реалізувати, в квітні цього року представники управління державної виконавчої служби (ДВС) Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області передали мобільні телефони департаменту освіти і науки ОДА".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї звинуватили Apple у порушенні патенту

Звернемо увагу, в даному випадку мова йде не просто про контрабандні мобільні телефони, а про низькоякісних підробки з програмним забезпеченням невідомого походження.

Як розповіла журналістам одна з випускниць ПТУ, на врученні їм порадили "перепрошити" телефон. Однак уже в 3-му сервісному центрі студентці відмовляють у допомозі, оскільки програмне забезпечення має невідоме походження. Воно не дозволяє нічого скачати в Google Play, або навіть там ідентифікуватися. Тому й перепрошити цей телефон в сервісному центрі не можуть. Ніхто не знає, як це зробити, і навіть де.

Журналісти особисто перевірили слова студентів, звернувшись в два місцеві сервісні центри. Там також звернули увагу, що на подарованих телефонах відсутні захисні заводські плівки, що є одним з перших доказів неоригінального походження товару.

В Україні передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність за поширення неліцензійного обладнання та програмного забезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники подарували випускникам підробки iPhone з піратським ПЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути