пʼятниця, 08 липня 2016 11:01

Чиновники Харківського облуправління юстиції поставили підлеглих "на лічильник"

У Харкові затримали чиновників Головного територіального управління юстиції, які вимагали від своїх підлеглих щомісячну данину в розмірі 1,5 тыс. грн.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Чиновники систематично отримували гроші від своїх підлеглих - начальників міських і районних відділів реєстрації актів цивільного стану - за непроведення перевірок їхньої діяльності та незвільнення з роботи. Здирники встановили місячну таксу в 1,5 тисячі гривень з кожного працівника", - повідомляє СБУ.

Як стало відомо, злочинну схему організували в.о. заступника начальника ГТУЮ в Харківській області Дмитро Волик і його підлегла – начальник відділу держреєстрації актів цивільного стану Лілія Грицай. Загрожуючи звільненнями і перевірками, чиновники заставляли керівників районних РАЦСів щомісяця передавати їм вказану суму. Після отримання чергового хабара Лілія Грицай була затримана в своєму службовому кабінеті співробітниками СБУ і Нацполіції.
 

Лілія Грицай пропрацювала в системі реєстрації актів цивільного стану близько 30 років, останні 10 років – на керівних посадах. На місцевих форумах неодноразово піднімалася тема корупції в Центральному харківському РАЦСі, яким з 2006 року керувала Лілія Грицай. Дмитро Волик працює в системі органів юстиції 4 роки.

 

Крім того, як повідомляють наші джерела, в даний момент чиновники намагаються зам'яти справу, використовуючи багаторічні зв'язки в системі юстиції та судах.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники Харківського облуправління юстиції поставили підлеглих "на лічильник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути