Ексклюзиви
субота, 30 квітня 2016 10:25

Черкащани витратили на великодній стіл півтисячі
5

Фото: Андрій ЧЕРНЕГА

Черкащани скупилися до найбільшого весняного свята − Великодня. Намагалися вкластися в середньому в півтисячі гривень. Найбільше купували паску, яйця, овочі, ковбасу, сир, вино. Про це розповіли кореспондентам Gazeta.ua.

На базарі за паски віддають від 8 до 60 гривень. Найдорожчі − з цукатами, сухофруктами і бісквітним тістом.

"Економлю на всьому, але тільки не на святкуванні Пасхи. У нашому селі ще збереглися давні традиції. На перший день свята ніхто не бере до рук ножа. Не можна викидати шкаралупу від крашанок і писанок. Даємо свячену сіль корові, щоб давала більше молока", − розповідає Раїса Борсук.

Десяток яєць купували за 17-23 гривні, а традиційна домашня ковбаса − від 65 гривень. Огірки по 40 гривень за кілограм, помідори − 40-50 гривень, редиска 15-25 гривень.

"Продукти купуємо по мінімуму: 2 маленькі пасочки, 200 грамів ковбаси, шматочок сиру до церкви. Трохи овочів: картоплі, кілька огірків і помідорів. Стараємося вкластися у 200 гривень. Пасху зараз святкують люди лише середнього і високого класу. Пенсіонерам і простим людям складно", − говорить Іван Звенигородський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У черкаських маршрутках заборонили слухати музику

Святкувати будуть вдома у родинному колі, говорять люди. За місто виїздити не збираються.

"Паску печемо вдома, дотримуємося традицій. Під час замішування треба співати веселих пісень, місити тісто з чистими і добрими думками. Не можна сідати, бо паска може впасти. А коли тісто сходить, не можна голосно кричати, бігати", − розповідає Валентина Олексіївна.

Зараз ви читаєте новину «Черкащани витратили на великодній стіл півтисячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути