Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2016 16:11

Через корови на Львівщині блискавка вбила чоловіка

Через корови на Львівщині блискавка вбила чоловіка

56-річного Михайла Мельничука із села Нем'яч Бродівського району на Львівщині вбила блискавка. Чоловік випасав на пасовиську худобу, не встиг заховатися від грози.

"Пас чергу корів з сином та невісткою. Але коли пустився дощ, сказав би ті й шли додому. Ще мали двоє коней розпутати. Вони пішли, а Михайло лишився завертати худобу, аби не розбіглась в городи. В той момент вдарила блискавка", - розповідає місцева Марія Голуб.
Блискавка влучила в землю за 18 метрів від того місця де перебував Мельничук, але розряд зачепив чоловіка. Пройшовся через ногу, зачепив бік та вийшов біля вуха.

"Довкола в радіусі 18 метрів вигоріла трава. А на Михайлові, то й зовсім аж одяг сплавився. Обличчя зчорніло. Експерти спочатку думали, може мав біля себе щось металічне, телефон чи ще якийсь предмет, але ні. На ньому була лише металева пряшка від ремінця. В неї влучити блискавка не могла. Спеціалісти пояснили, якби удар був в чоловіка, то він би зовсім згорів", - додає Марія.

Коли дощ трохи вщух діти, які пасли корову з батьком, почали хвилюватись, чого його довго нема. Прийшли на пасовище і знайшли Мельничука вже мертвим. Тіло чоловіка забрали до моргу на експертизу.

Читайте також: У Краматорську від удару блискавки загинула 17-річна дівчина

"Проблема, що на тому пасовиську нема де заховатися. До найближчої хати 800 метрів. Та й чоловік ще був такий відповідальний, не міг лишити худобу, би місцеві не ображалися, що так швидко розпустив чергу", - каже Голуб.

Зараз ви читаєте новину «Через корови на Львівщині блискавка вбила чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути