Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2014 11:41

Бразилія дала черкащанам 10 тисяч доларів на боротьбу зі СНІДом

Бразилія дала черкащанам 10 тисяч доларів на боротьбу зі СНІДом
Фото: Любов Карнарук

Черкаську обласну організацію "Всеукраїнської мережі ЛЖВ" визнану однією з кращих в світі. В Мельбурні на 20-й Міжнародній конференції зі СНІДу працівникам вручили нагороду "Червона стрічка". На п'ять різних номінацій було подано понад дві тисячі заявок з різних країн. Черкасці обрано найкращими в одній із п'яти номінацій - "Лікування, догляд та підтримка". Сума премії становить десять тисяч доларів.

"Це велика честь отримати нагороду такого рівня. Нею відзначають організації, які внесли вагомий внесок в попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції і захист людей, які живуть з таким діагнозом. Організації, які щоденно на рівні своїх країн і організацій покращують життя людям, які потребують підтримки. Нагороду ми отримали з рук міністра охорони здоров'я Бразилії. Гроші нам мають незабаром перерахувати. Якщо перевести на гривні, то сума становить 120 тисяч. Ми ще не думали на що їх витратимо. Але точно не закупівлю товарів. Скоріше всього на розвиток організації і покращення надання послуг ВІЛ-інфікованим", - зазначила голова правління Олена Стрижак.

Сьогодні Черкаське обласне відділення відзначає 10-річчя. Але кілька років до офіційної реєстрації тут працювали ентузіасти, які допомагали отримувати допомогу хворим.
"На початку 2000 року в Україні взагалі не лікували інфікованих. Не було ні діагностики, хворі не могли отримати е лише допомогу, а й консультацію. Наша організація зробила все можливе, щоб Україна долучилась до грантових програм міжнародних організацій і могла надавати безкоштовне лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на туберкульоз. Щоб люди могли жити повноцінним життям", - зазначила Стрижак.

Раніше на ВІЛ хворіло від 5 до 15 відсотків жінок, сказала голова правління, зараз цей показник досягає понад 50 відсотків.

"Жінки чи не найбільше відчувають дискримінацію. Тому одним з напрямів нашої діяльності є допомога саме їм. На конференції ми розказали про нашу діяльність. Як допомагаємо не лише ВІЛ-інфікованим, а й матерям-одиначкам та жінкам, які страждають від насилля в сім'ї. І коли на конференції ми дізналися, що із стількох претендентів на нагороду серед найкращих є і наша організація, відчували зрив емоцій. Адже ми на зібранні представляли Україну", - додала представник організації Олена Фрідріх.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія дала черкащанам 10 тисяч доларів на боротьбу зі СНІДом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути