субота, 13 лютого 2016 10:02

Бійця 92-ї бригади ЗСУ заарештували за підозрою в розстрілі мобільної групи

Бійця 92-ї бригади ЗСУ заарештували за підозрою в розстрілі мобільної групи
Олександр "Змій" Свідро. Фото: facebook

Увечері 12 лютого Краматорський міський суд заарештував демобілізованого старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідра "Змія" за підозрою в розстрілі мобільної групи в сірій зоні під Щастям. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За клопотанням військової прокуратури йому обрано запобіжний захід - утримання під вартою на 60 діб. Ми будемо подавати апеляцію і добиватися обрання запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою, - сказав адвокат Свідра Ігор Черняк. - Затримали і висунули звинувачення Свідру з процесуальними порушеннями. Його викликали в прокуратуру в Краматорську. Мовляв, йдеться про незначні уточнення у справі, яку порушили проти нього раніше через нездані помилково патрони. Він приїхав без адвоката, його допитали, перевірили ще раз на поліграфі і вручили звинувачення вже за іншою статтею - умисне вбивство з обтяжуючими обставинами", - сказав Черняк.

Він додав, що адвокат Олег Федоров, який приїхав представляти інтереси Свідра в суді щодо обрання запобіжного заходу, не мав часу ознайомитися з матеріалами. Захист вважає тримання під вартою невмотивованим. "Прокурори посилалися на те, що він не проживає на Донеччині, підтримує відносини з іншими військовими після дембелю.", - сказав Черняк.

Він повідомив, що до суду направили електронного листа від народного депутата Ярослава Маркевича, який був готовий взяти Свідра на поруки.

Олександра Свідра затримали незаконно, у нього є алібі, сказав у коментарі Громадському один із його захисників Леонід Маслов.

"Він був в іншому місці і в нього є свідки. Він спав у себе на позиції разом із товаришами по службі, вони прокинулися від звуку вибуху. Після прибуття на місце вибуху вони побачили, що волонтер загинув."

Нагадаємо, 2 вересня у Луганській області розстріляли мобільну групу, яка боролася з контрабандою. Загинув волонтер "Ендрю" і один співробітник Державної фіскальної служби. Один співробітник СБУ і троє бійців із числа десантників отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бійця 92-ї бригади ЗСУ заарештували за підозрою в розстрілі мобільної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути