Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2016 11:46

Безкоштовну заправку для електромобілів відкрили в Бару
5

У місті Бар поруч з коледжем транспорту та будівництва відкрили першу у місті зарядну станцію для власників електромобілів. Процес зарядки нескладний, нагадує зарядку телефону чи ноутбука. Але, зарядний пристрій в декілька разів більший. Про це кореспонденту розповів ініціатор проекту Йосип Кібітлевський.

"В ідеалі заправки повинні знаходитися не більше ніж на відстані 500 метрів одна від одної. А доступ до них бути настільки ж простим як і до мережі Wi-Fi. Зарядка на станції є достатньо швидкою. Автомобілі "Tesla" і "Nissan Leaf" для підживлення потребують близько чотирьох годин", - сказав Кібітлевський.

Заряджати електромобіль можна і в домашніх умовах від звичайної розетки. Однак це потребує вдвічі більше часу. Одного заряду в середньому вистачає на 200 кілометрів.

"Із Хмельницького ми сьогодні приїхали на двох електромобілях, – розповідає представник мережі автоцентрів "ЛИГА" Ігор Галкін. – Подолали шлях біля 92 кілометрів. Поки брали участь у захисті дипломних робіт студентів коледжу, наші авто підзарядилися. Дорога від Хмельницького до Бару і назад для нас вийде абсолютно безкоштовною"

Новий електромобіль коштує близько $25 тис. У Вінниці таких є дванадцять. Власник одного з них – член клубу електроавтомобілістів України В'ячеслав Головенько. Він майже рік керує "Nissan Leaf" чорного кольору.

"На електромобілі об'їздив майже всю Західну Україну. За пів року наїздив більше 30 000 кілометрів. Труднощів з зарядкою не виникало. На Заході є чимало станцій для обслуговування цього виду транспорту. У той час як я відвідував замки, ходив на екскурсії чи харчувався, автомобіль заправлявся", - додав Головенько.

Колега В'ячеслава, член електромобільного руху України Руслан Бурко був першим, хто придбав авто на "електричному" паливі у Вінницькій області. До цього володів "Таврією". Систему живлення вітчизняного автомобіля він власноруч перевлаштував на електричну.

"За зручністю електромобілі нічим не поступаються звичайним. У них є кондиціонер, система підігріву задніх та передніх сидінь, чотири камери панорамного вигляду. Особливо відзначає безшумність руху й легкість у паркуванні. Електрозаправні станції власноруч робимо з товаришем В'ячеславом Головеньком. Також допомагаємо із переробкою автомобілів з бензинових двигунів на електричні", - зазначив Бурко.

Нагадаємо, електрозаправну станцію у травні відкрили у місті Хмельницькому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві почалася виставка електромобілів

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовну заправку для електромобілів відкрили в Бару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути