Ексклюзиви
середа, 13 липня 2016 17:22

Безхатьки на хресній ході заробили по 100 гривень за півдня
15

Фото: Анна ЛАКИЗА

Кілька тисяч прочан і священників сьогодні йшли від центру Полтави до храму ікони Божої Матері в селі Горбанівка неподалік міста. До них приєдналися наїзники із кіньми.

Зранку люди молилися в Свято-Макарівському соборі. Хто не вмістився, стояли на вулиці. Перед собором донецькі церковники розклали ятки, продавали ікони від 20 до 300 гривень. До них стояла черга.

В Горбанівці люди слухали молебень біля цілющого джерела. Зійшлося багато п'яних і безхатьків. Останній сідали понад дорогою. Заробили в середньому по 100 гривень за півдня.

Після молебню - безкоштовний обід. На столах було багато ящиків з пирогами, бутерброди, квас. Деякі прочани хапали один в одного їжу.

"Про нас погано думають, бо наче б то маємо проросійські погляди. Може і є такі. Але ми прийшли молитися. А не виясняти відносини", - сказала прочанка років 60. Не назвалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці люди благословляють САУ, які вбивають наших дітей" - хресну ходу зустріли націоналісти.

Націоналісти не влаштовували пікетів. На ходу прийшло кілька представників "УНА-УНСО", волонтери, бійців "Айдару".

"Я розстріляв би тих церковників, які йдуть попереду ходи. Аби моя воля. Їх сюди ніхто не кликав. Нам від них нічого не треба. А їм від нас - так. Проросійські люди лізуть в Донецьк, Луганськ. Треба було їх ще на блок-постах не пропускати. Ще зброю із собою принесуть. Думаю, тут є диверсанти", - сказав Геннадій Шульга із "УНА-УНСО".

"В натовпі бачила тітушок. Хлопці в чорному одязі. Ходять за церковниками. Треба гнати цих всіх людей звідси. В голову не вміщається, щоб по Україні вільно ходили проросійські люди", - додала Людмила Олексієнко, активістка.

"В нас були задумки "тепло" їх зустріти. Аби жодна ватна проросійська нога не ступила на полтавську землю. Але нам пояснили, що цього не варто робити, бо тільки створимо картину для Путіна. Тому відмовилися від проведення прямої акції проти маршу. Правоохоронці пообіцяли мені проконтролювати, аби в ході не були присутні георгіївські стрічки та портрети путіна, в чому я трохи сумніваюсь", - розповів Юліан Матвійчук, депутат Полтавської міськради.

Нагадаємо, проросійські активісти перекрили міжнародну трасу.

Зараз ви читаєте новину «Безхатьки на хресній ході заробили по 100 гривень за півдня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути