четвер, 28 липня 2016 18:42

Байкери мотопробігом хочуть об'єднати Україну
19

Фото: Денис Скриль

Всеукраїнський мотопробіг "За єдність України та Криму" зробив зупинку на 15 хвилин в Корпусному саду в центрі Полтави. 5 байкерів привезли великий блакитно-жовтий стяг та невеликі прапорці з символікою кримських татар. Мотоциклісти хочуть показати, що Крим, незважаючи на анексію, є територією України.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Організатори стверджують, що до цієї патріотичної ідеї долучились байкери з усієї країни.

"Ми хочемо показати, що Крим, хоч і окупований північною країною, але це територія України. Ми єдина країна і ніякі негаразди нас не поділять", - розповів Микола "Архітектор" із Києва.

Серед учасників мотопробігу були кримські мотоциклісти, які з початку окупації виїхали на територію України.

"Шкода, що влада не зуміла зробити єдину концепцію повернення Криму в склад України. Ми не хочемо, щоб ця проблема забувалась. В Криму люди чекають лише сигналу від України до повернення", - розказав Ерфан Кудусов, волонтер і представник кримсько-татарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну не пустили путінських байкерів.

До мотоциклістів підходили бійці із батальйону "Айдар". Виявилось, що серед байкерів були їх побратими. Підходили полтавці, щоб зробити селфі.

"Ми не стадо баранів, щоб нас ділити. Ми всі українці і байдуже, хто і де народився. Україна - це наш дім. Ми показуємо, що треба не забувати про проблеми. Ми не повинні мовчати про Крим, адже завтра заберуть Полтаву і Київ. Що ми тоді скажемо своїм нащадкам? Тому потрібно обдумувати ці проблеми і спільно їх вирішувати", - сказав Аркадій, байкер і учасник бойових дій в АТО.

Мотопробіг стартував в Ужгороді 26 липня, потім пересік Івано-Франківськ та Львів, через Рівне, Житомир та Київ вирушив до Полтави.
У заході беруть участь близько 300мотоциклістів. На межі областей учасники мотопробігу передають прапори і естафета продовжується по заданому маршруту.

Закінчиться пробіг 29 липня у селищі Чонгар Херсонської області.

Нагадаємо, "Нічних вовків" фінансує мафія і ГРУ.

Зараз ви читаєте новину «Байкери мотопробігом хочуть об'єднати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути