пʼятниця, 27 листопада 2015 20:02

"Анатолій Олійник пообіцяв звільнити політв'язнів" - Щербаківська
6

Сьогодні, 27 листопада відбулася перша сесія депутатів сьомого скликання Вінницької обласної ради. На першому засіданні обирали голову ради та його заступників.

До зали пускають через металошукач. Перевіряють документи. На вході до сесійної зали - по кілька правоохоронців.

Активісти Майдану просять народних обранців не підтримувати кандидатуру Анатолія Олійника від БПП на посаду облради.

"Якщо депутати пхають в крісло такого мафіозі аби він домінував, то під ним земля буде горіти, якщо стане головою ради. Він - джерело конфлікту. Явно перевищує свої повноваження. Він підбурювач і має сидіти у тюрмі замість політв'язня Юрія Хорта"- заявив вінницький активіст Валерій Палій.

На посаду голови облради таки пропонують кандидатуру Анатолія Олійника. Його освистують механічними свистками і беззупинно кричать "Ганьба!". Оголошують перерву. За дві години його таки обирають головою обласної ради. За нього проголосували 62 депутати. 13 - проти. Це була єдина кандидатура на цю посаду. "Батьківщина" не захотіла висувати свого кандидата.

"У нас немає більшості. Який сенс виставляти свою кандидатуру, якщо за мене не проголосують. Тим більше, на рівні президента Олійник обіцяє, що допоможе звільнити політв'язнів. Нам треба вернути Януарія Шостака, Юрія Хорта" - заявила Людмила Щербаківська.

Натомість радикал Володимир Крисько зауважив, що це не є причиною відмовлятись від своєї кандидатури.

Наприкінці сесії обирають заступників голови облради. Першим заступником стала Людмила Щербаківська від "Батьківщини", другим - радикал Олександр Качур. Пропонували посаду третього заступника - "Свободі". Вони в роздумах.

"Ми не ведемося на цю пропозицію. Категорично проти Олійника. Вирішили всадити в крісло клоуна, який буде тільки збуджувати і так не стабільну політично-суспільну ситуацію. Олійник показав, як це уміє робити. Інші депутати підтримали його. Це ознака, що 62 депутати вчинили не так, як декларували свою програму перед виборами. Обіцяли одне, а підтримали кандидата, який фактично грабує усю область, і всю країну, - каже "свободівець" Андрій Вигонюк. - Те, що Щербаківська та Качур отримали посаду означає їхній союз з БПП. "Самопоміч" погодилась очолити бюджетний комітет. Це платна посада. Їх це влаштовує"

Зараз ви читаєте новину «"Анатолій Олійник пообіцяв звільнити політв'язнів" - Щербаківська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути