Ексклюзиви
неділя, 24 травня 2015 20:06

"Якщо влада не підтримає людей - то буде радість Путіну" - експерт
5

Фото: Анна Бова


24 травня понад сотня вінничан зібралася опівдня на традиційне недільне віче. Після виконання гімну, хвилини мовчання за загиблими та молитви за Україну, перейшли до обговорення проблем. На порядку денному - шість питань. Головні із них - скасування пільгового проїзду в громадському транспорті та підняття тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Якщо влада не підтримає людей - то буде радість Путіну. Бо народ знову збиратиметься на Майданах, і вимагатиме гідного життя. Тому уряд має переглянути тарифи, та відмінити постанову про скасування пільгового проїзду для окремих категорій населення. Останнє вже вирішується завдяки активності вінничан. Ті вимоги, які ви передали до Кабінету Міністрів минулого тижня, враховані. І голова уряду Яценюк уже повідомив про виділення із державного бюджету субвенцій на покриття пільгового проїзду в громадському транспорті", - сказав Андрій Павловський, експерт із соціальних питань.

Павловський закликав не зупинятися на досягнутому та вимагати від влади справедливих тарифів на житлово- комунальні послуги та перегляду соціальних стандартів.

"Ті тарифи, які вони прийняли - це надприбутки з кожної людини, які матимуть олігархи- монополісти. Вимагаємо справедливих тарифів. І вже є інформація, що вони будуть переглянуті в червні. Урядовці зарухалися, бо на носі вибори. Вони розуміють, що їхні політичні сили не наберуть потрібних голосів на місцях. Маємо не дати їм зробити зменшення платежів лише передвиборчим піар-ходом. А вимагати закріплення попередніх цін на всі комунальні платежі на попередньому рівні", - додав експерт.

Також повідомив, що готується звернення до парламенту по скасування оподаткування пенсій та індексації заробітних плат. Тільки у Вінниці уже зібрали понад сімдесят тисяч підписів по цих питаннях.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо влада не підтримає людей - то буде радість Путіну" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути