Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2015 17:16

"Я Геннадій Кернес, приїхав до вас на колясці. В мене доларів усіх вистачить купити", - як у Полтаві вчетверте судили мера Харкова
29

Фото: Марія КОЖЕМЯКО

Сьогодні у Київському райсуді Полтави відбулося 4 засідання по справі мера Харкова Геннадія Кернеса, якого разом з двома охоронцями звинувачують у побитті торік харківських майданівців Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна. Попередні слухання переносилися. Останнє - через клопотання захисників мера Харкова у якому вони просили суддю дати більше часу для ознайомлення з усіма матеріалами справи.

За 40 хвилин до початку засідання до приміщення суду зійшлося близько сотні активістів Майдану. Більшість приїхали автобусом з Харкова. Попереду натовпу в залізному візку у клоунській перуці і окулярах везли чоловіка років 30. На грудях - георгіївська стрічка та квітка маку, тримав табличку: "Умножу на ноль за нидорого".

"Я Геннадій Кернес, приїхав до вас на колясці. Привіз вам цукерок "Рошен" та грошей. В мене доларів усіх вистачить купити", - регоче чоловік. Позаду нього стояли два чоловіка в балаклавах з іграшковими пістолетами. Грали охоронців мера.

Люди фотографували клоуна на телефон, брали інтерв'ю.

"Цією виставою хотіли показати, що Кернес намагається зробити із суду цирк. Він негідна людина. Брехня, що його люблять в Харкові. Там багато людей справжні патріоти. Знають, що Кернес злодій і бандит. Під час Майдану у нашому місті вів себе паскудно. Його охоронець Олександр Барбарян силою змушував молодих патріотів ставати на коліна і вибачатися. Він тут. Скотина стоїть і сміється. Якби моя воля - зловив би і набив морду. Але не можу - усюди міліція з автоматами", - сказав 25-річний Олександр. Приїхав на суд з Харкова.

Коли до чорного входу на білому мікроавтобусі під'їхав Геннадій Кернес, натовп скандував "Ганьба" та "Гепу на нари". Мера Харкова на інвалідному візку швидко занесли у середину, поруч з ним йшов екс-регіонал Михайло Добкін. Пояснював, приїхав на суд підтримати товариша.

На початку судового засідання Геннадій Кернес передав судді Андрію Антонову клопотання свого адвоката Лідії Ізовітової, яка не приїхала на засідання. У клопотанні захисник зазначала, не змогла приїхати через з'їзд адвокатів у Києві, просила перенести розгляд справи. Однак суддя відхилив звернення. Після чого інший адвокат мера Харкова Юлія Козир повідомила: суд таки має бути перенесеним, бо вона не ознайомилася з усіма матеріалами справи.

"Прокурор по справі Олександр Ганілов не передав мені 12 том цієї справи. У ньому клопотання захисників Геннадія Адольфовича і відповіді на них. Вважаю, що адвокатів не ознайомили з цим томом, бо там згадується Арсен Аваков. Ми вважаємо, що міністр МВС має особисту неприязнь до Кернеса і міг сприяти фальсифікуванню цієї справи", - сказала Козир.

"Прокурор маніпулює думкою суду. Інакше не пояснити той факт, що він спеціально заважає моїм захисникам ознайомитися з усіма матеріалами справи. Тому засідання має бути перенесеним. Ще прошу суд робити засідання не більше 2 годин. Подивіться на мій стан, мені фізично важко висидіти багато часу", - додав Геннадій Кернес.

У свою чергу прокурор Олександр Ганілов заявив, вільний доступ до всіх матеріалів справи мають всі захисники обвинуваченого.

"Однак вони самі не виявляють особливого бажання це робити. Прокуратура їм не перешкоджає. Це неправда, бо ми самі дуже зацікавлені, аби ця справа зрештою зрушила з мертвого місця", - сказав прокурор.

Суддя Андрій Антонов переніс засідання на 28 липня. Однак зауважив, тоді мають бути присутніми всі адвокати Геннадія Кернеса, аби суд зрештою почав повноцінний розгляд справи по суті.

Зараз ви читаєте новину «"Я Геннадій Кернес, приїхав до вас на колясці. В мене доларів усіх вистачить купити", - як у Полтаві вчетверте судили мера Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути