вівторок, 24 травня 2016 17:54

6-річний Іван Полуектов потребує термінової операції на тазостегновому суглобі
5

У 6-річного Вані Полуектова із Запоріжжя — ДЦП. Кілька місяців тому через несформовані кістки отримав вивих тазостегнового суглоба. Через це судомить кінцівки. На лівій нозі потрібна термінова операція. Після неї хлопчик зможе ходити.

"Ваня і його брат-близнюк Денис народилися передчасно. Лікарі довго чекали, кесарів розтин не робили. Чотири години обезводнення стали фатальними для моїх діток. Через два дні Денис помер, а у Вані стався інсульт. Це стало причиною гідроцефалії - у головному мозку накопичилася вода. Ця недуга дуже небезпечна, може призвести до смерті. Лікарі казали, дитина буде як рослина. Але ми не здавалися. У 2,5 роки Ваня почав сидіти, у 3 — повзати. Потім навчився стояти біля дивану, а незабаром і ходити за руку. Міг навіть зробити кілька кроків сам. Моя радість була неймовірна. Але несформовані кістки були неготові до таких навантажень. Як наслідок — вивих правого стегна і підвивих лівого", — розповідає Наталія Полуектова, мама хлопчика.

Вані уже зробили операцію на правому тазостегновому суглобі, вставили пластину. Потрібне хірургічне втручання на лівому.

"Операція запланована на початок червня, будуть робити у Харкові. Потрібно зібрати 60 тисяч гривень. Половина вже є. Будемо вдячні усім небайдужим людям, хто відгукнеться і допоможе нам. Лікарі кажуть, що у Ванічки після операції великий шанс ходити самостійно", - продовжила мати.

"З першого погляду і не скажеш, що в нього ДЦП. Синочок дружелюбний, до всіх тягнеться. Часто запитує, чи допоможе йому Боженька. Інколи дивуєшся, звідки у нього сили. Важко вночі. Прокидається щогодини, плаче. Перевертаю, щоб не було пролежнів. На зміну погоди болить голова, крутить ніжки. Коли виросте, мріє стати лікарем, щоб допомагати хворим", - додала Наталія.
Діагноз Вані Полуектова: ДЦП, сполучена декомпенсована гідроцефалія, спастичний тетрапарез.

Реквізити для допомоги:

Карта ПриватБанку - 5168 7572 9295 4700 - Полуектова Наталія Леонідівна (матір).

Телефони – 095 686 40 57, 098 260 21 54

Зараз ви читаєте новину «6-річний Іван Полуектов потребує термінової операції на тазостегновому суглобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути