Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2014 19:15

Кримчан, які відмовилися від російського громадянства, позбавлять дачних ділянок

Кримчан, які відмовилися від російського громадянства, позбавлять дачних ділянок
Фото:chernomorskoye.cri.olx.ua

Кримчани, які відмовилися від російського громадянства змушені будуть поступитися свої земельні ділянки сільськогосподарського призначення громадянам Росії або російським юридичним особам.

Так, за словами засновника юридичної центру "Крим" Олени Попової, в липні поточного року був прийнятий закон про особливості регулювання майнових і земельних відносин на території анексованого півострова, предедают "Новини Криму".

"Що в цьому законі головне.  Мабуть, найголовніше те, що право приватної власності на землю, на будову, на будь-який об'єкт нерухомості, яке було зареєстровано за українським законодавством, і на яке є українські документи, визнаються дійсними. Тобто, ніхто нічого відбирати не буде", - зазначила вона.

Юрист повідомила, що нерухомість жителів окупованого Криму, які відмовилися від російського громадянства, залишиться в їх власності. Але за законодавством Росії іноземці, у тому числі громадяни України, юридичні особи, у яких є іноземний капітал, не можуть володіти землями сільськогосподарського призначення. Вона нагадала, що до земель сільськогосподарського призначення також належать ділянки дачних, садівничих, городницьких товариств.

"Тобто, зараз громадянину України, якщо він не став росіянином, належить вирішити, як він буде розпоряджатися земельною ділянкою, якщо він знаходиться в садівничому або дачному якомусь кооперативі. В принципі право власності примусово припинити неможливо в цій ситуації, але громадянин України зможе розпорядитися такою ділянкою тільки дуже обмежено - він зможе продати свій дачний, садівничий ділянку або громадянину Російської Федерації, або російському юридичній особі", - зазначила Попова.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан, які відмовилися від російського громадянства, позбавлять дачних ділянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути