Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2015 16:40

Через податок на нерухомість великі квартири у столиці дешевшають

Через податок на нерухомість великі квартири у столиці дешевшають
надане Оксаною Куриленко

Зараз велике помешкання можна купити за набагато дешевшими цінами, ніж торік. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський брокер Оксана Куриленко.

"Коли на нерухомість ввели податок, з'явилося багато охочих обміняти свої квартири на менші з доплатою, - говорить Оксана. - Але зараз це як ніколи важко зробити. Бо три-чотирикімнатні квартири добре впали в ціні. Людям вигідніше продати свою маленьку квартиру, докласти 5-10 тисяч доларів і взяти більшу. При обміні просять від 20 тисяч".

З 1 січня 2015 року в Україні введено оподаткування нежитлової нерухомості. Ставку податку визначатимуть місцеві органи влади. За законом, ставка не повинна перевищувати суму в 24,16 грн за 1 кв. м. Податок сплачується один раз на рік за квартири, площа яких більша 60 кв. м, та будинки понад 120 кв. м.

"Зараз продаю трикімнатку у новобудові в Вишневому біля столиці, - розповідає брокер. - Будинок буде введено в експлуатацію у 2 кварталі цього року, але вже можна робити ремонт. За квадратний метр забудовник бере 8,5 тисяч гривень. Такими ціни були, коли долар був по 8. Однокімнатні у цьому ж будинку – від 10 тисяч за квадрат".

На вторинному ринку трикімнатну квартиру можна купити від $ 55 тис. – 890 тис. грн.

"Найдешевші – у "хрущовках". Там площа квартири не перевищує 60 квадратів, - пояснює брокер. - Кожен п'ятий власник виставляє на продаж житло, бо виїжджає за кордон. Сім'я з трьома дітьми продає трикімнатку у будинку, якому сім років. Квартира ще півроку тому коштувала 80 тисяч доларів. Продають срочно, бо виїжджають в Канаду. Площа квартири 74 квадрати, на 6 поверсі 9-етажки. Просять 60 тисяч доларів, готові торгуватися. Через податок на нерухомість великі квартири суттєво дешевшають".

Зараз ви читаєте новину «Через податок на нерухомість великі квартири у столиці дешевшають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути