Ексклюзиви
вівторок, 11 лютого 2014 14:54

Через коливання курсу постраждають покупці житла економ-класу

Через коливання курсу постраждають покупці житла економ-класу

На собівартість будівництва коливання курсу в межах 5-10% вплинути не можуть, а ось на ціноутворення - цілком. Таку думку висловив керуючий директор компанії ARPA RealEstate Михайло Артюхов.

"Ціноутворення залежить від сукупності багатьох факторів, не тільки від валютного курсу. Наприклад, деякі забудовники закладають у вартість нерухомості не тільки валютні ризики, але і ризики розстрочки, і, наприклад, останній може вплинути на кінцеву ціну продукту. Хтось сьогодні синхронно з коливаннями курсу на 5-10% підвищив ціни в гривні, а хтось на цьому тлі прийняв рішення залишитися на тому ж ціновому рівні і тим самим стимулювати свої продажі", - підсумував експерт, додавши, що девелопери часто дивляться на конкурентів і в залежності від їх дій вирішують свої завдання.

Найбільш чутливими до ситуації, на думку експерта зараз будуть покупці економ-класу і соціального житла - у них невеликі заощадження, і вони гостро відчувають втрату через курсові коливання.

Зараз ви читаєте новину «Через коливання курсу постраждають покупці житла економ-класу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути