четвер, 23 лютого 2017 20:38

Як купити квартиру і не втрапити в халепу. 4 поради ріелтера

Як купити квартиру і не втрапити в халепу. 4 поради ріелтера
Ризики ігнорують ті, хто планує купити недороге житло

Консультант із нерухомості Іван Кудояр бере за послугу 2 тис. грн. В ексклюзивній статті для журналу "Країна" за 23 лютого він радить, на що звертати увагу під час купівлі й продажу житла.

1. Порожня квартира приваблює шахраїв. Якщо на довгий час кудись їдете, накладіть заборону на будь-які операції з нерухомістю.

2. Ідеальних документів на житло не буває. Завжди є якісь недоліки: не вистачає довідки з опікунської ради, дозволів родичів. Квартира з ідеальними документами має насторожити.

3. У Києві близько 220 забудовників, в області – понад 300. Сміливо можна купувати десь 40% житла. 30% – як на лезі бритви. На решту і дивитися не варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмануті вкладники "Еліта-центру" отримають квартири

4. До юристів, які оцінюють ризики при купівлі, звертається в середньому кожен третій покупець. Дослухаються троє-четверо з 10 клієнтів. Ризики ігнорують ті, хто планує купити недороге житло. Одна жінка дала 100 тис. грн завдатку за квартиру в новобудові. До мене прийшла, щоб оцінити ризики. Разом поїхали у відділ продажу. Там двоє працівників прокуратури давали інтерв'ю. Розказували, що будівництво незаконне, земля під арештом, керівництво – шахраї: одне помешкання продають по кілька разів. Переглянув документи – усе підтвердилося. Однак клієнтку це не злякало. Сказала: "Але ж будинок зводять швидко, квартири продають недорого". Вклала ще 700 тис. грн. Досі чекає завершення будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Як купити квартиру і не втрапити в халепу. 4 поради ріелтера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути