понеділок, 14 липня 2014 12:27

"Успіх медіа будується передусім на довірі аудиторії"
1

Інформаційному агентству ZIK (Інформаційне агентство "Західна інформаційна корпорація") – виповнюється 10 років.За цей час ІА ZIK виросло від рівня регіонального медіа до формату загальнонаціонального. На новий етап розвитку інформаційне агентство, котре є найавторитетнішим і найпопулярнішим у Західній Україні, переходить у складі потужного медіа-холдингу разом з телеканалом ZIK.

Ще торік ІА і телеканал ZIK розпочали роботу за­­­­ принципом конвергентної редакції, були об'єднані в єдину мультимедійну платформу ZIK.UA. Для її створення медіа-холдинг одним із перших в Україні використав адаптивний дизайн сайту, що дозволяє зручний перегляд будь-якої інформації на всіх сучасних пристроях. В основі контенту ZIK.UA – ексклюзивні новини, коментарі, аналітичні матеріали, підкріплені великою кількістю оригінального фото та відео.

Відтак відвідуваність сайту ZIK за добу із кількох десятків у перший (2004) рік існування інформагентства, у 2014 році сягнула до 300 тисяч, а перегляд сторінок – одного мільйона! Нині портал посідає 10-12 місця у загальноукраїнському рейтингу інтернет-ЗМІ (bigmir.net).

Перехід у формат загальнонаціонального агентства передбачає суттєве розширення мережі власкорів на всій території України. Зараз вона охоплює увесь Західний регіон і Київ. До того ж нещодавно запрацювала у столиці нова телестудія ZIK-Київ. Постійно збільшується кількість щоденних STREAM-трансляцій на сайті ZIK.UA – актуальні події з усієї країни в режимі прямої відео-трансляції за принципом – "вже і тут". Усі прямі ефіри авторських програм, ток-шоу телеканалу, який у новому сезоні планує розширення програмної сітки можна переглядати на сайті у режимі онлайн.

"Інтернет-ресурси – як найоперативніші транслятори інформації – сьогодні виконують важливу місію – доносити до людей правду. І два останні Майдани, і нинішні події на Донбасі показали, наскільки необхідно казати правду", – наголошує головний редактор ІА ZIK Тарас Смакула.
Завдяки активному і, головне, об'єктивному висвітлюванні протистояння українців зі старим режимом, телеканал ZIK та ІА ZIK у січні цього року потрапили до переліку "білих" ЗМІ, чия інформація "рятує нашу країну" за визначенням активістів Майдану. Крім того, два роки поспіль новини ZIKy визнаються найчеснішими та найбільш достовірними за результатами щорічного моніторингу дотримання журналістських стандартів від авторитетних медіа-експертів ГО "Телекритика".

Інформагентство і телеканал ZIK були і залишаються відкритим майданчиком для дискусій активних та небайдужих людей спрямованих на захист, об'єднання та розвиток держави.

"Успіх медіа будується передусім на довірі аудиторії – чи то читацької, чи то глядацької, – говорить генеральний директор медіа-холдингу ZIK Дмитро ДОБРОДОМОВ. – За 10 років ІА ZIK змінювалося разом із країною, разом з українцями. Але ніколи не відступало від принципів чесної, об'єктивної журналістики. Саме це і є першопричиною його популярності. Спочатку у Західній Україні, а у майбутньому – це ми ставимо собі за мету – ZIK буде серед лідерів інформаційного простору в усій країні".

Зараз ви читаєте новину «"Успіх медіа будується передусім на довірі аудиторії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути