Ексклюзиви
середа, 18 січня 2017 11:10

Що важливо враховувати при замовленні перекладу великого обсягу

Що важливо враховувати при замовленні перекладу великого обсягу

Здавалося б, хіба є різниця в тому, скільки сторінок в тексті під час перекладу? Насправді, є, і ми сподіваємося, що ця стаття допоможе вам зрозуміти, на що необхідно звертати увагу в першу чергу під час перекладу тексту великого обсягу.

Спочатку позначимо, що це можуть бути за тексти. До текстів великого обсягу можуть відноситися наукові роботи, технічні описи, фінансова звітність, аудиторські висновки, медичні дослідження, книги і багато іншого. Основною особливістю є обсяг, тобто кількість сторінок (від 100 і більше).

Саме об'ємність тексту може впливати перш за все на терміни. Тому це перше, на що варто звернути увагу. Тут є два шляхи вирішення питання. Якщо на переклад виділено достатньо часу, то це оптимальний варіант і текст буде перекладати один перекладач. Терміни виконання в цьому випадку можна розрахувати приблизно від 5 до 10 сторінок у день. Другий варіант, якщо переклад, що називається "горить" і виконати його в зазначені терміни для вас неможливо. Тоді текст великого обсягу можна розділити на кілька перекладачів. Цей варіант виграє за термінами, але щодо якості іноді можуть бути нюанси.

І напевно, найважливіше - це розуміти, хто буде перекладати ваш текст і що значить "хороший перекладач". Повірте, що є різниця між перекладом технічної документації простим перекладачем і перекладачем-інженером. Тому під час перекладу уточнюйте кваліфікацію перекладача.

У нашому бюро перекладів "Инфоперевод" ми знаємо всі тонкощі роботи з різними текстами за специфікою та обсягом. А також для вас, дорогі наші клієнти, при перекладі великих текстів ми пропонуємо зробити БЕЗКОШТОВНО тестовий переклад до 1 сторінки тексту, а точніше 1000 символів.

Замовити тестовий переклад або уточнити ваші деталі можна за телефоном +38 044 227 12 54
E-mail:[email protected]

Зараз ви читаєте новину «Що важливо враховувати при замовленні перекладу великого обсягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути