Ексклюзиви
пʼятниця, 21 листопада 2014 15:02

Національний casual: патріотичний одяг зі Львова з любов'ю

Внаслідок найгучнішої та найзначимішої революції в історії незалежної України, напівпорожній ринковий сегмент українського одягу став активно і швидко наповнюватися різними тематичними брендами. Львів'яни ж зробили ставку на патріотичний одяг ще задовго до подій, що розпалили любов до всього українського, створивши інтернет-магазин якісного одягу. Фолк Мода – бренд, що випередив модні тенденції на рік.

 

Два роки тому хлопці зі Львова, будучи ще студентами, стали співпрацювати з одним із львівських сувенірних магазинів. Вони віддавали на продаж свої перші творіння, які були примітні не тільки красивою українською символікою, але й зручністю і практичністю. Згодом до Максима і Петра приєднався власник того самого сувенірного магазину, і тепер уже втрьох вони створили інтернет-магазин і зареєстрували торгову марку "Фолк Мода", що відрізнялася якісними тканинами і простим дизайном.

Дизайн, дійсно, відрізняється від одягу з патріотичною символікою, яку ми звиклися бачити. 80% ринку "забито" футболками з агресивними закликами, позбавленими смаку непристойними виразами, неякісними карикатурами та іншими помітними, зате патріотичними, принтами. Фолк Мода ж даний тренд не підтримує.
Національний casual – ось ідея "Фолк Моди".

"Ті люди, які люблять свою країну, не будуть, надриваючи голос, перекрикувати всіх довкола, – вони роблять любов до країни частиною свого життя, частиною кожного дня, – говорять творці бренду. – Так і "Фолк Мода" пропонує не бравувати національною айдентикою, а зробити її частиною свого повсякденного гардеробу. Тому дизайн продукції бренду Фолк Мода виконаний просто й зі смаком, кожен принт говорить про пошану і любов до своєї культури.

Головною перевагою, окрім красивих і стильних принтів, є власне виробництво бренду Фолк Мода. Якщо більшість конкурентів купують дешеві футболки з Китаю і роблять на них банальні принти, то Фолк Мода ретельно вибирає тканини, продумує дизайн і шиє речі самостійно.

Над виробництвом працює ціла команда. Кожна модель розробляється дуже ретельно і прискіпливо. Спочатку художниця малює дизайн речі фарбами, після схвалення фокус-групою малюнок слідує в руки програмного дизайнера і тільки потім у друк.

У творців "Фолк Моди" серйозні плани.

"Бренд вже встиг налагодити співпрацю з такими гігантами як "Ашан" і "Епіцентр", – з гордістю розповідає Петро Скирчук.

"Ми хочемо розвивати бренд далі і зробити його невід'ємною частиною життя кожного українця, адже наша мета – не прибуток, а популяризація любові до української культури і патріотизму", – говорить Максим Туганов.

Асортимент бренду "Фолк Мода" представлений чоловічими, жіночими і дитячими вишитими футболками, світшотами (кофти з довгим рукавом) і худі (кофти з капюшоном) з українською символікою. Більшість одягу має двосторонній малюнок – яскравий на спині й стриманіший на грудях, а також виготовлена з високоякісного матеріалу (100% бавовна).

Нещодавно команда "Фолк Моди" випустила нову теплу колекцію з концептом "Мода, яка гріє і душу, і тіло". Вона виконана в кращих традиціях патріотичних мотивів, ядром якої став світшот з петриківським розписом. У колекції є милі светри та футболки з поєднанням національних символів і квіткових мотивів. Також компанія встигла запатентувати власну дизайнерську розробку, а саме шкарпетки з вишивкою, аналогів яким немає. На сьогоднішній день, за словами творців, виробничі потужності дозволяють "Фолк Моді" виробляти до 12 тисяч одиниць товару в місяць.

 

У "Фолк Моди" є свої шанувальники і серед знаменитостей. Це група Mad Heads XL, яка готує фотосесію в речах улюбленого українського виробника. І подарунок бренду в жовтні вже зробили члени журі кінофестивалю "Молодість", сфотографувавшись у класичних футболках з тризубом від "Фолк Моди", яка в свою чергу активно підтримувала знакову для кіноіндустрії подію.

Зараз ви читаєте новину «Національний casual: патріотичний одяг зі Львова з любов'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути