вівторок, 14 квітня 2015 14:47

Молоді батьки заощаджують на придбанні дитячих товарів, купуючи в приватних осіб

Говорять, що немає більшого щастя для людини, аніж народження дитини. Незважаючи на всі турботи та клопоти, малюк приносить у наше життя радість та новий смисл. Однак зараз, окрім утоми та ночей без сну, молодих батьків чекають ще й неймовірні фінансові затрати.

Візок за 20 тисяч гривень, ходунки за 2 тисячі, автокрісло за 5 тисяч. І це не все. Перелік затрат продовжується на памперси, стільчики для годування, одяг, взуття, розвиваючі іграшки, постільну білизну меблі тощо. Багато українських батьків уже давно навчились економити на дитячих товарах, купуючи їх у приватних осіб. Останнім часом, у зв'язку з різким стрибком цін, таких охочих стало набагато більше.

За даними аналітиків OLX, активність покупців та продавців останнім часом значно виросла. Цього року із січня по квітень дитячі використані товари на OLX шукали в 2,5 рази частіше, ніж за аналогічний період минулого року.

Кількість закритих угод (тобто здійснених продажів) у категорії "Дитячий світ" виросла в 4 рази. Більше всього купували одяг – 50% від загального числа покупок у категорії. На другому місці – взуття, на третьому – іграшки.

Значно збільшилась і кількість пропозицій. На даний момент у категорії "Дитячий світ" активно понад 1,5 мільйони оголошень. Порівняно з минулим роком, кількість нових пропозицій виросла в 5 разів. Продавці, публікуючи оголошення, очікують отримати додатковий заробіток. Покупці ж прагнуть придбати необхідні речі дешевше.

В середньому покупка б/в дитячих товарів у приватних осіб обходиться в 3-4 рази дешевше, ніж покупка нових товарів в інтеренет-магазині. Окрім того, приватні особи в основному відриті до спілкування й торгу і в більшості випадків уступають покупцю, якщо той попросить про знижку.

Аналітики OLX підготували огляд цін на використані дитячі товари й порівняли їх із середніми цінами на нові товари в українських інтернет-магазинах.

 
Зараз ви читаєте новину «Молоді батьки заощаджують на придбанні дитячих товарів, купуючи в приватних осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути