середа, 30 вересня 2015 14:51

Ікону Плащаниці Пресвятої Богородиці привезуть до Спасо-Преображенського собору на Покрову

 

11 жовтня на свято Покрови о 17 годині вечора до Спасо-Преображенського собору міста Київ привезуть ікону Плащаниці. Пробуде вона у храмі до кінця жовтня.
Ікона Плащаниці Пресвятої Богородиці зберігається в Єрусалимі у подвір'ї Гефсиманської обителі, що розташоване навпроти входу в храм Воскресіння (Гробу Господнього).

Створення Плащаниці відносять до 1830-1840 рр. Вона являє собою вирізане по контуру зображення Божої Матері. Ікона з обох сторін має оклад; вінець прикрашений каменями, риза - подарована російською графинею Анною Олексієвною Орловою-Чесменською.

Молитва та преклоніння перед іконою дарувала зцілення тисячам прочан. Церковники вірять, що ця ікона допоможе зцілити розкол українського православ`я, між Україною та всім народом.

В Єрусалимі цю ікону-плащаницю виносять для загального огляду лише раз на рік – на свято Успіння Пресвятої Богородиці. Впродовж дев'яти днів цього свята ікона Плащаниці перебуває на гробі Пресвятої Богородиці у Гефсиманії.

У 2012 році ікону Плащаниці Пресвятої Богородиці привозили до Спасо-Преображенського собору. Тоді до неї змогли прикластися понад 80 000 вірян.

Спасо-Преображенський собор буде відкрито протягом усього часу, доки ікона Плащаниці буде знаходитися в ньому. Тож кожен зможе прикластися до привезеної святині.

Адреса: Спасо-Преображенський собор, вулиця Конєва, 3-а (їхати від станції метро "Васильківська"), www.preobraz.kiev.ua

Детальніше: +380672142310, Олена

 
 
Зараз ви читаєте новину «Ікону Плащаниці Пресвятої Богородиці привезуть до Спасо-Преображенського собору на Покрову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути