вівторок, 01 квітня 2014 09:00

Енцефалограма безпомилково діагностує епілепсію

Енцефалограма безпомилково діагностує епілепсію

"Працюю програмістом в одній провідній компанії. За останніх два місяці жодного разу не досиділа до кінця робочого дня. Після обіду мучить нестерпний головний біль. Дійшло до того, що подвійну дозу обезболюючого п'ю — нічого не допомагає. Дільничий лікар порадив зробити енцефалограму. Мабуть, піду у приватну клініку, де моя сестра постійно лікується, - каже Вікторія Гамуляй з міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області.

Галина Панас, сестра Гамуляй, обстежується та лікується у "Центрі сімейної медицини". Каже, що чула, як пацієнти нахвалювали, що у цій клініці найкраще у цілому місті роблять енцефалограму. Використовують сучасну апаратуру в спеціально обладнаному кабінеті. Результати дослідження є максимально точними.

Енцефалограма - один з найбільш доступних і популярних методів діагностики в нейрохірургії і неврології. Зазвичай, електроенцефалограму призначають, аби визначити активність клітин головного мозку. Являє собою криву, її отримують в процесі фіксування коливань електричного потенціалу. Він передається головним мозком через шкірний покрив голови.

Під час проведення дослідження, нейрофізіолог по ритмічності запису визначає взаємодію структур мозку різного генезису. Для нейрофізіолога відкривається картина обробки інформації головним мозком пацієнта, використання його функціональних резервів.

Енцефалограма головного мозку є повністю безпечною, безболісною. Для її проведення не потрібно інвазивне втручання. Завдяки високому рівню чутливості, дослідження дозволяє нейрофізіологу отримати достовірні результати і поставити правильний діагноз.

За день до діагностики необхідно виключити з раціону напої, що містять кофеїн, гуараву і алкоголь. Особливу увагу слід приділити волоссю. Воно повинно бути чистим, ретельно висушеним. Ні в якому разі не потрібно наносити на волосся різні засоби: лосьйони, масла, гелі, пінки, аерозолі.

Під час обстеження пацієнта занурюють у стан пасивного неспання. Пропонують зручно розташуватися в м'якому кріслі, закрити очі і розслабитися. На шкірний покрив голови поміщають електроди, які зчитують активність кори головного мозку, передають отримані дані на монітор комп'ютера. У процесі проведення діагностики пацієнта на кілька секунд показують мерехтливий яскраве світло, пропонують глибоко дихати, закрити і відкрити очі. Результати дослідження віддають відразу ж після їх розшифрування нейрофізіологом.

Діагностику призначають, коли пацієнт часто непритомніє, має напади незвичайного поведінки з епізодами завмирання або рухів мимовільного характеру, хворим на епілепсію. Також скеровують тих, хто отримав травми головного мозку, відчуває
постійні головні болі, гіпертоніків. Рекомендують при шийному остеохондрозі,
розладах невротичного характеру, вегето-судинній дистонії, порушенні сну. Енцефалограма допомагає поставити правильній діагноз при судомах неясного генезу;
чи підозрі на новоутворення в головному мозку. Протипоказань для проведення енцефалограми головного мозку не існує.

Енцефалограма дозволяє безпомилково діагностувати епілепсію. Її проводять відразу після першого нападу. Нейрофізіолог, володіючи отриманими даними обстеження, зможе встановити характер змін, що відбулися в мозку пацієнта. Це дозволить підібрати дійсно ефективні препарати сприяють сприятливому прогнозу при лікуванні. Перед дослідженням хворому на епілепсію не можна переривати лікування. Відмова від препаратів може спровокувати напад або эпистатус. Дуже важливо приходити на діагностику не раніше 7-10 тижнів після нападу. В іншому випадку отримані результати дослідження не зможуть показати достовірну картину причини хвороби.

"Центр сімейної медицини", вул. Драгоманова 14а, м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька обл. Тел.: (098)8126348 ; (03849) 3-10-9-8
www.centrmed.com

Зараз ви читаєте новину «Енцефалограма безпомилково діагностує епілепсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути