Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2016 15:00

Чи може недорогий диван стати елементом дизайнерського інтер'єру?

З кожним роком дизайн інтер'єрів стає дедалі простішим, мінімалістичнішим, можна сказати навіть, більш бюджетним. Сучасні молоді люди, яким вдалося обзавестися власним житлом, є основною цільовою аудиторією більшості українських дизайнерів. Саме тому, просто, зі смаком, недорого - основні точки опору у створенні кожного другого інтер'єру в нашій країні.

Стиль лофт, скандинавська стриманість і японський мінімалізм

Стиль лофт, або т.зв. "печерний", прийшов до нас зі Сполучених Штатів і дуже міцно закріпився як у дизайні квартирних, так і офісних приміщень. Він передбачає масивні залізні або дерев'яні двері, голі пофарбовані цегляні стіни, оригінальні лампи та повний оупен спейс.

Від японців українські дизайнери перейняли любов до натуральних матеріалів, мінімуму речей у кімнаті і, звичайно ж, до матраців футон. Саме дерев'яні дивани з натуральними матрацами futon стали символом багатьох інтер'єрів минулого року. Коштує такий диван недорого - близько 4000 грн, але саме він є центром усієї композиції. Дерев'яний каркас із необробленої сосни, натуральна саржа, з якої виготовляються матові різнокольорові чохли, і беззаперечний комфорт зробили дивани з дерев'яними підлокітниками останнім писком моди.

 

Скандинави також відрізняються любов'ю до простоти, комфорту і натуральних матеріалів. Дедалі частіше і в київських квартирах можна зустріти масивні дерев'яні столи, дубові підлоги і бліді голі стіни.

Як то кажуть, все геніальне просто, і в той же час немає нічого складнішого за уявну простоту. Щоб ваша квартира виглядала як закінчене полотно, а не чистий аркуш паперу, намагайтеся дотримуватися гармонії в усьому. Використовуйте не більше 2-х основних кольорів, додавайте яскраві деталі, віддавайте перевагу якісним натуральним матеріалам, і тоді вашому дому багато хто позаздрить.

Більшу частину уваги варто приділити все ж таки комфорту. Ваш дім - ваша фортеця, тому він обов'язково повинен бути затишним. Не женіться за модою, ваші смаки і переваги повинні бути пріоритетніші за тренди.

Зараз ви читаєте новину «Чи може недорогий диван стати елементом дизайнерського інтер'єру?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути