Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 08:00

Алергія чи харчова непереносимість? Симптоми та лікування

Алергія чи харчова непереносимість? Симптоми та лікування

Серед лікарів прийнято виділяти алергію та харчову непереносимість як два абсолютно різні види захворювання, що мають різне походження.

У випадку з алергією, в організм разом з їжею потрапляють алергени, які викликають алергічну реакцію організму. Характер захворювання залежить від органу, в якому антитіла реагують на алергени, тому вона може проявитися у вигляді екземи, астми, анафілаксії. А ось харчова непероносимість характеризується надчутливим обміном речовин на протеїн продукту. Бувають такі продукти, які викликають реакцію, схожу на алергічну. Цим пояснюється той факт, що при дослідженні риніту, екземи чи астми проби на алергію не підтверджуються.

Існують різні симптоми харчової алергії і непереносимості, окрім астми, екземи і риніту. Так, можуть виникнути біль в животі, гази, діарея, набряки, набір ваги, висип, свербіння. Бувають і менш помітні стани, до них відносять мігрень, депресію, м'язовий біль, тривожність, втому, сухість в роті, підвищене серцебиття тощо. Симптоми можуть виникнути не відразу, а через декілька годин або навіть днів, особливо це стосується харчової алергії.

Для лікування харчової непереносимості зазвичай є достатнім просто виключити продукт з раціону. Як правило, всі симптоми минають самі собою, залишається лише відновити мікрофлору кишечника. Харчова непереносимість сьогодні дуже поширена серед населення. Так, за статистикою 80% людей земної кулі страждають від цієї недуги. Кожна друга людина має непереносимість на компоненти молока, горіхів, яєць.

Виникнення симптомів харчової непереносимості можна уникнути, якщо знати, на що так бурхливо реагує наш організм, а для цього слід пройти тест на харчову непереносимість ImuPro. Завдяки ньому вже багато людей позбавилися від неприємних симптомів, що виникають після їди. Цей тест використовується вже давно, сьогодні його застосовують у понад 32 країнах світу. Він показує реакцію організму на 272 продукти. Тест ImuPro допомагає визначити продукти, які повністю не можуть перетравитися та які викликають алергічні реакції. Отримавши результати тесту, можна виключити з раціону харчування шкідливі продукти. До того ж, вони виключаються не назавжди, а лише доки організм не відновиться. Цей тест дуже важливий для кожного, особливо сьогодні, коли продукти просто напічкані різними ароматизаторами, фарбниками, підсилювачами смаку, консервантами й іншими штучними речовинами. Мікрофлору кишечника можна відновити досить швидко, для цього існує процедура очищення кишечника, яка позбавляє організм від твердих калових мас, що скупчилися. Завдяки очищенню відновлюються і прискорюються обмінні процеси організму, покращується здоров'я, зміцнюється імунна система.

Не секрет, що їжа відіграє для людини важливу роль. Вона допомагає підтримувати працездатність всіх систем і органів, забезпечує міцний імунітет і здоров'я. Правильне харчування здатне попередити багато хвороб. Саме тому так важливо з особливою увагою ставитись до харчових продуктів і звертати увагу на будь-які зміни в організмі.

Зараз ви читаєте новину «Алергія чи харчова непереносимість? Симптоми та лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути