Ексклюзиви
понеділок, 02 вересня 2013 07:15

Із дому священика винесли 10 тисяч гривень

На церкві мікрорайону Заяр у Гадячі звели позолочену баню. Гроші на неї взяв у кредит настоятель Успенського собору протоієрей 52-річний Ігор Цебенко. Три тижні тому з його будинку вкрали 10 тис. грн, зібрані гадячанами на будівництво. Крадіїв досі не знайшли.

— Того дня було свято Серафима Саровського. Додому повернувся близько четвертої дня. Хату перевернули догори ногами, шафи переламані валялися серед кімнат, — згадує протоієрей. — Там зберігав портфель із грошима для церкви. Було 10 тисяч, то люди назбирали.

Злодії залізли через вікно на другому поверсі.

— Ночувати в хаті побоялися, пішли до сусідів, — продовжує отець Ігор. — Тієї ж ночі ледь не пограбували церкву. Хтось поламав нижній замок, а верхній не зміг відкрити. Держава нічого не виділяє, будувати й утримувати на людські копійки важко. Та я все одно добудую храм.

На Полтавщині грабують одну-дві церкви на рік. Два місяці тому в Полтаві із храму Усіх Святих чоловік виніс 2 тисячі гривень. Вихопив гроші з рук жінки, яка продавала свічки. Грабіжників знаходять за кілька днів. Найчастіше із церков крадуть ікони, прикраси, забирають скриньки з пожертвами, але там зазвичай дрібні суми грошей. Великих у церквах не тримають. Ними розпоряджаються священики або старости.

Зараз ви читаєте новину «Із дому священика винесли 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути