пʼятниця, 05 серпня 2016 08:15

З'явилася офіційна реакція посла на антиукраїнські заяви Трампа

З'явилася офіційна реакція посла на антиукраїнські заяви Трампа
Фото: tsn.ua

Україна стурбована заявами кандидата в президенти США Дональда Трампа про визнання анексії Криму та зняття санкцій з Росії.

Про це у своєму блозі для The Hill написав посол України в США Валерій Чалий.

"Навіть якщо коментарі Трампа лише спекулятивні і насправді не відображають майбутню зовнішню політику, вони закликають до умиротворення агресора, підтримки порушення територіальної цілісності суверенної держави та порушення міжнародного права", - наголосив Чалий.

Дипломат нагадав, що США виступили гарантом безпеки територіальної цілісності України під час підписання 1994 року Будапештського меморандуму. Тому мають дотримуватися міжнародних зобов'язань.

Окрім того, заяви Трампа кардинально відрізняються від політики республіканців, зазначив посол.

"Останні коментарі кандидат від республіканців Дональда Трампа про український півострів Крим - зайнятий Росією з березня 2014 року - викликали серйозну стурбованість у Києві та за межами України. Більшість в Україні не знають, що думати, так як коментарі Трампа протирічать платформі Республіканської партії", - наголосив Чалий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штайнмаєр вважає Трампа "проповідником ненависті"

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що більшість жителів Криму зробили вибір на користь Росії. А також висловив упевненість, що спроба України силою повернути Крим означала б початок Третьої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «З'явилася офіційна реакція посла на антиукраїнські заяви Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути