Ексклюзиви
субота, 24 вересня 2016 17:52

Зубко закликав ЦВК призначити вибори в 200 об'єднаних громадах

Зубко закликав ЦВК призначити вибори в 200 об'єднаних громадах

Віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко закликав Центральну виборчу комісію ухвалити рішення щодо виборів у всіх об'єднаних територіальних громадах (ОТГ), які готові до цього юридично й організаційно.

Про це йдеться в його заяві на сайті Кабміну.

"Понад два мільйони людей стали заручниками рішень ЦВК. Відсутністю рішення щодо проведення перших виборів в усіх об'єднаних громадах ЦВК свідомо чи несвідомо консервує радянську систему управління в країні. Я наголошую на принциповості, необхідності та важливості рішення щодо виборів в усіх ОТГ", - каже Зубко.

ЦВК ухвалило рішення призначити 11 грудня 2016 року вибори депутатів сільських, селищних, міських рад 41 ОТГ і сільських, селищних, міських голів.

"Проте з 10,5 млн гривень, виділених урядом на перші вибори в ОТГ, ЦВК лише менше половини спрямовує на вибори в ОТГ. Натомість за рахунок решти коштів там збираються фінансувати позачергові вибори до старих органів місцевого самоврядування", - йдеться в заяві.

Проведення виборів в усіх об'єднаних громадах є необхідним для того, щоб з 1 січня 2017 року ОТГ могли вступити у нові міжбюджетні відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доходи об'єднаних територіальних громад зросли в рази

"Уряд знайшов для цього необхідні кошти: 10,5 млн гривень уже виділено, рішення щодо виділення ще 30 млн гривень було схвалене на останньому засіданні Кабміну. Цього цілком достатньо, щоб провести вибори в усіх об'єднаних у 2016 році громадах", - переконаний Зубко.

Близько 200 ОТГ подали до ЦВК документи щодо проведення виборів, близько 4000 громад ініціювали процес добровільного об'єднання, а загалом цього року очікується утворення 245 ОТГ.

"Закликаю ЦВК якнайшвидше ухвалити рішення щодо виборів у всіх громадах, які готові до цього юридично і організаційно! Час ще є", - резюмував урядовець.

Нагадаємо, Вінниці презентували програму децентралізації U-LEAD. Передбачає співпрацю Мінрегіонбуду з урядами Німеччини, Данії, Польщі та Швеції протягом чотирьох років. На заходи по децентралізації планується витратити 102 млн євро. На презентації були присутні делегації від усіх областей України.

Зараз ви читаєте новину «Зубко закликав ЦВК призначити вибори в 200 об'єднаних громадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути