середа, 04 грудня 2013 17:18

Зняття Костенка і Свинарчука може знизити явку виборців в округах — експерт

Зняття Костенка і Свинарчука може знизити явку виборців в округах — експерт
Юрій Сас. Фото: provce.ck.ua

У Черкаській області на двох проблемних округах знялися два кандидати. У окрузі № 194 (з центром у м. Черкаси) Олег Синарчук, гендиректор корпорації "Богдан", заявив про своє рішення не брати участь у виборах. А на окрузі № 197 ( з центром у м. Каневі) за інформацією Громадської мережі "Опора" знімає кандидатуру екс-батьківщинівець Павло Костенко.

Експерти вважають, що зняття цих кандидатів не пов'язані між собою:

"Костенко і Свинарчук - це два принципово різні випадки. Щодо Свинарчука то, вважаю, причина в тісному зближенні Петра Порошенка з опозиційною трійкою лідерів навколо подій Євромайдану, - коментує заступник голови Комітету виборців України у Черкаській області Юрій Сас. - Будуючи партнерські, нехай навіть ситуативні, відносини, вони не могли не обговорити висунення близьких до Порошенка кандидатів Свинарчука і Гримчака у 194-му та 223-му округах відповідно. Обидва ці кандидати знялися майже синхронно, ніби розчищаючи шлях опозиційним висуванцям".

На думку Саса, відмова балотуватися Свинарчука не додасть шансів на перемогу іншим кандидатам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суд Януковича знімає "неугодних" кандидатів з виборів" - Кармазін

"Зняття Свинарчука може призвести до певного зниження явки виборців. Глибокого дослідження питання, за кого віддадуть голоси виборці Свинарчука, звичайно ж не робилося соціологами. Але частина його електорату, напевне, просто не прийде на вибори. За моїми оцінками на момент зняття Свинарчук був третім за кількістю прихильників кандидатом з двозначною цифрою рейтингу у відсотках. Але не можна сказати, що комусь з кандидатів це додає шансів, або позбавляє їх", - каже Сас.

Офіційної версії про причини зняття Костенка з виборів поки що немає.

"Щодо Костенка, то все може бути дуже просто. Запізно зважився на висунення, не зміг оперативно мобілізувати ресурси, не домовився про підтримку, зважив на рейтинг основних опонентів. Зняття Костенка майже повністю позбавляє вибори інтриги на окрузі № 197. Питання мотивації виборців щодо участі в голосуванні постає більш гостро. І Леонід Даценко має зосередитись тепер на мобілізації виборців задля збереження відсотку явки в пристойних межах", - сказав він.

Нагадаємо, вибори у п'яти округах мають відбутися 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Зняття Костенка і Свинарчука може знизити явку виборців в округах — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути