Ексклюзиви
неділя, 08 липня 2012 11:34

Значна частина виборців хоче, щоб їх просто нагодували - Матчук

Значна частина виборців хоче, щоб їх просто нагодували - Матчук
"То Юлія Володимирівна роздавала по тисячі гривень, тепер — Віктор Федорович" ФОТО: 4vlada.com

Якби Віктора Януковича не обрали президентом, Схід та Південь країни так і жили б у полоні міфу. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Віктор Матчук.

"А зараз триває втрата ілюзій. Політиків треба оцінювати за їхніми діями та результатами. Виборці в Україні мають стати злопам'ятними. А так у нас політик обіцяв щось, люди повірили, потім утратили віру і проголосували за іншого. А той — такий самий. Хіба що один у штанях, інша — з косою, а третій — лисий. Значна частина виборців хочуть, щоб їх просто нагодували. Політики на це реагують. То Юлія Володимирівна роздавала по тисячі гривень, тепер — Віктор Федорович. У нас цілий прошарок людей, які ніде не працюють, лише раз на два роки просять, аби їм зробили відмітку у трудовій книжці, та знову йдуть на біржу праці.

За словами Матчука, щоразу перед виборами виникає бажання прикупити людей за державний рахунок.

"Це робить кожна влада, не помічаючи, що попередній це не допомогло. Але нас як країну воно затягує. Зовнішньоторговельне сальдо мінусове, валютних запозичень немає, золотовалютний резерв зменшується, гривнева маса зростає. Курс гривні штучно тримають до виборів, не розуміючи, що з 8,01 до 8,1 рух можна стримати. Коли ж із 8 стане 9, то і на 12 зупинити буде неможливо. Бо почнеться паніка. Коли спілкуєшся із людьми, які займаються бізнесом, з'ясовуєш: найбільші проблеми мають ті, хто найкраще працює. Мені розповіли анекдот: "Зустрічаються двоє донецьких бізнесменів. Один дуже сумний, другий - веселий. Перший каже: "Прессуют по полной программе, все забирают, у меня половина фирмы сидит. А ты чего смеешься?". Той відповідає: "А я успел все продать до нашей сокрушительной победы", - розповів екс-нардеп.

За словами Матчука, зараз неможливо спрогнозувати, що буде на другий день після виборів.

"Зрозуміло, що буде погано. Але наскільки і яку роль відіграє Верховна Рада — ніхто сказати не може. Це залежатиме від її складу", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Значна частина виборців хоче, щоб їх просто нагодували - Матчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути