вівторок, 31 травня 2016 20:35

Зі списків чорної каси викинули імена головних фігурантів - політолог

Зі списків чорної каси викинули імена головних фігурантів - політолог
replika.com.ua

Влада домовилась з екс-регіоналами коли і як опубліковувати списки чорної бухгалтерії. Важливі для обох політсил прізвища "вирізали" з документу перед поданням в НАБУ.

Про це сказав політолог Олександр Кочетков у коментарі Gazeta.ua.

"Влада буде імплементувати Мінські домовленості в Конституцію України. Їм потрібно відволікти суспільство від цього. Тому саме зараз відпустили Савченко. І саме зараз по домовленості з Партією регіонів, які були власниками чорної бухгалтерії, з'явились ці матеріали. Частково їх передали в НАБУ, а частково журналістам для "засвітки". Щоб суспільство почало обговорювати - чи брали Костенко, або Ляшко гроші в регіонівців.

Те, що було передано в НАБУ вже пройшло певну обробку. Звідти викинули все, що може заважати, як владі, так і очільникам Партії регіонів (тепер лідерам Опозиційного блоку)", - каже він.

В результаті, нікого з фігурантів справи не вдасться притягнути до суду. Пройшло надто багато часу, вважає експерт.

"Прізвища верхівки влади там не з'являться. Хоча вони були в процесі. Будуть імена тих, кого не шкода. І політичних опонентів теперішньої влади. Брали гроші дуже багато людей - так функціонує українська політична система. Цікаво було б дізнатись, хто приносив ці гроші. Хто формував чорну касу. Але цих прізвищ, ми також не бачимо. Пройшло вже три роки, довести щось дуже важко. Де свідки? Ніхто не знає, чи стоїть там справжній підпис. Судової перспективи немає. Буде лише багато галасу", - зазначає Кочетков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні регіонали не бояться оприлюднення чорної бухгалтерії

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Документи свідчать про витрати політсили на хабарі. У матеріалах фігурують десятки колишніх і нинішніх посадовців найвищого рівня.

Зараз ви читаєте новину «Зі списків чорної каси викинули імена головних фігурантів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути