середа, 28 вересня 2016 13:03

Землю продають нелегально. А на підпільний товар високих цін не буває — нардеп

Землю продають нелегально. А на підпільний товар високих цін не буває — нардеп
Фото: newsradio.com.ua

Скасувати мораторій на продаж землі пропонує народний депутат України Аркадій Корнацький. Бо це шкодить насамперед власникам земельних паїв.

"Земельні паї продають відтоді, як з'явилося право власності на землю. До січня 2001 року торгували без обмежень, за законом. Потім Земельний кодекс заборонив продаж чи відчуження ділянок. Їх продають підпільно. Селянин не може отримати гідну компенсацію, бо на підпільний товар високих цін не буває", - каже Аркадій Корнацький в інтерв'ю журналу "Країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко закликав депутатів відкрити ринок землі

Зі скасуванням мораторію він пропонує ухвалити закон, що передбачатиме відповідальність держави за правомірність операцій із землею. Це убезпечить селянина від несправедливого знеземелення.

"Якщо під час купівлі, продажу, дарування, передавання землі до статутного фонду селянина обдурять, то держава, яка зареєструвала цю операцію, відповідатиме перед людиною", - каже Аркадій Корнацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій на продаж землі в Україні побив світовий рекорд

Про підтримку українського фермера та перспективи України стати однією з найбільших аграрних економік світу читайте у свіжому номері "Країни".

Зараз ви читаєте новину «Землю продають нелегально. А на підпільний товар високих цін не буває — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути