Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2019 12:52

Зеленський: Важливі питання вирішуватимуться на референдумах

Зеленський: Важливі питання вирішуватимуться на референдумах
Важливі питання в Україні вирішуватимуться на референдумах, каже президент.

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з приводу земельної реформи і референдумів.

Відео з'явилося у Facebook у понеділок.

"Незабаром Верховна Рада розглядатиме питання щодо впровадження ринку землі. Останні 20 років цим питанням маніпулюють. Старі політики залякали простих людей, посіяли у їх головах ряд міфів. Переконують, що цього не можна робити.

А вас не дивує, що старі політики почали піклуватися про народ? А можливо питання в іншому? Можливо, вони лобіюють чиїсь інтереси? Тих, кому вигідно, щоб українці не володіли землею.

У будь-якому випадку розумію, що це питання дуже чутливе. Нашим гаслом було "Зробимо це разом". Тому прийнято наступне рішення. Між першим та другим читанням у діючий проект закону будуть внесені правки. Згідно яких право продавати і купувати землю матимуть лише українські громадяни компанії, засновані виключно українськими громадянами.

Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу України. На всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститися у законі", - заявив глава держави.

"Найближчим часом Верховна Рада розробить і ухвалить закон, який чітко встановить види і механізми референдуму. І нарешті надасть українцям право вирішувати долю того чи іншого, дуже важливого для них питання.

Зробимо це разом", - також заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Слуга народу" з'їзд проводила

До кінця цього року щодо окремих народних депутатах від "Слуги народу" будуть "серйозні висновки". Про це у відео заявив президент Володимир Зеленський. Він катався за кермом авто урядовим кварталом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Важливі питання вирішуватимуться на референдумах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути