Ексклюзиви
середа, 13 січня 2021 16:23

Зеленський потрапив у патову ситуацію

Зеленський потрапив у патову ситуацію
Американці дають знаки нашій владі, що вона теж щось вчиняла, каже Олексій Голобуцький. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський перебуває в патовій ситуації. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Олексій Голобуцький, коментуючи нещодавні санкції США, зокрема, проти нардепа зі "Слуги народу".

"Певно, чекають інавгурації Байдена. Зараз просто не знають, що робити.

Якщо Зеленський відреагує перед важливими голосуваннями у Верховній Раді, скаже: "Правильно", - тоді в парламенті зрозуміють, що він відмовляється від своїх депутатів. Далі кожен виживає сам.

З іншого боку уявити, що Зеленський каже про санкції: "Не правильно", - це початок його політичного кінця. Зважаючи на слабкі позиції. Якщо посвариться з новою американською адміністрацією, тоді гаплик.

Ситуація патова. Тому ховають голову в пісок.

Зеленський втягнув себе в ситуацію, коли він залежний від багатьох чинників, на які вплинути вже не може. Вигнати Дубінського - з'явиться ще один критикан влади. Яка Зеленському користь від цього?

Очікуватиме подальших дій, як адміністрація Байдена діятиме щодо Коломойського. Наскільки буде потужна боротьба з олігархом і яку роль гратиме Зеленський у цій боротьбі. Бо Дубінський - це дрібниці", - каже політтехнолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відмовчується про американські санкції через Коломойського

"Байден чудово знає Україну", - додав Голобуцький.

"Санкції США - це серйозно. Американці дають знаки нашій владі, щоб вона теж щось вчиняла. Бо це ідіотизм, коли народні депутати займають антиукраїнську позицію під час війни і проти них взагалі нічого немає і що ними мають займатися США", - говорить експерт.

Минулого понеділка США запровадили індивідуальні санкції, зокрема проти Олександра Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський потрапив у патову ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути