четвер, 24 квітня 2014 19:26

Збільшення кількості російських військ біля кордону з Україною не спостерігається - Тимчук

Збільшення кількості російських військ біля кордону з Україною не спостерігається - Тимчук

Збільшення кількості російських військ біля кордону з Україною не спостерігається. Про це у своєму Facebook повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"У зв'язку із заявою міністра оборони РФ Сергія Шойгу про початок навчань російських військ поблизу держкордону з Україною повідомляємо наступне. Ми не спостерігаємо помітного збільшення угруповання російських військ біля кордонів з Україною. За нашими даними, російські батальйонні тактичні групи загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів, про які говорить голова МО Росії, були сформовані ще кілька днів тому", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в 150-кілометровій зоні від держкордону на території Росії досі налічується до 50 тис російських військовослужбовців.

"Таким чином, важко говорити про нинішнє зосередження російських військ біля кордону як реакції Росії на АТО, що проводиться на сході України. Дане угруповання російських військ було зосереджено біля кордону до цих подій. Що стосується 20-км прикордонної зони, то протягом останніх діб було зазначено: На Донецькому напрямку. Поблизу н.п. Гуково (Ростовська обл., 2 км від кордону) по автотрасі було зафіксовано переміщення 50 БТР, 2 танків, до 1 тис. військовослужбовців. На Слобожанському напрямку. Від н.п. Хомутівка (Курська обл., 15 км від кордону) до н.п. Кругла Поляна (Брянська обл., 1 км до кордону) - рушила колона із 5 танків", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Збільшення кількості російських військ біля кордону з Україною не спостерігається - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути