вівторок, 13 січня 2015 21:40

Завтра Порошенко підпише указ про чергову хвилю мобілізації

Завтра Порошенко підпише указ про чергову хвилю мобілізації
Фото: depo.ua

Президент України Петро Порошенко заявляє, що 14 січня підпише указ про чергову хвилю мобілізації.

"Завтра я підпишу указ про чергову хвилю мобілізації. Упевнений, що український народ підтримає це рішення, і мобілізація пройде успішно", - сказав він у своєму зверненні до співвітчизників, оприлюдненому у вівторок ввечері.

"Будучи прихильниками миру, ми готові захищати свою землю. З вересня минулого року, за час поки не було активних бойових дій, ми наростили м'язи. Щотижня передаємо у війська сотні одиниць зброї і військової техніки, як нової, так і відремонтованої... Наші воїни здатні дати гідну відсіч, і ті, хто сьогодні знову штурмував Донецький аеропорт, відчули це на власних шкурах ", - додав глава держави.

При цьому Порошенко підкреслив, що залишається прихильником мирного врегулювання конфлікту на Донбасі - як в рамках свого мирного плану, так і Мінських домовленостей.

Як повідомлялося, третій етап часткової мобілізації завершився 9 вересня 2014 року. В ході перших двох мобілізацій відмобілізували і приведені в воєнний стан 53 військові частини Збройних сил України та 18 частин інших відомств. У грудні РНБО України прийняла рішення, що в 2015 році пройдуть три хвилі мобілізації - в січні, квітні та червні.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Порошенко підпише указ про чергову хвилю мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути