пʼятниця, 27 березня 2015 18:26

Затримання Бочковського — одноразова акція — політолог

Затримання Бочковського — одноразова акція — політолог
unian.net

Політолог Петро Олещук назвав показухою публічне затримання в Кабміні головних рятувальників.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, коментуючи арешт Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького.

"Це відгук Яценюка на останні оприлюднені рейтинги. У "Народного фронту" він впав. Вони не проходять до Верховної Ради. Тому намагаються цю ситуацію виправити. Зрозуміло, що в плані економіки уряд швидко нічого зробити не зможе. Тому шукають інші шляхи, щоб повернути прихильність виборців. Озброїлись важливою для суспільства темою — боротьба з корупцією. Мабуть, радники прем'єра вирішили продемонструвати цю боротьбу ефектно та публічно. Щоб запам'яталось", — розповів експерт.

Він сумнівається, що рейтинги "Народного фронту" покращаться таким вчинком.

"Люди втомились від демонстративної політики. Вимагають більш серозної та системної роботи, а не одноразових акцій. Суспільству потрібне відчуття, що справді щось міняється. Корінь наших бід не в окремих чиновниках, навіть, якщо вони корупціонери. Хабарників в нас багато. Суспільство повинно побачити масштабне очищення влади на всіх рівнях. Хіба це серйозна робота, коли арештовують на засіданні Кабінету Міністрів? Це показуха, щоб підняти свій рейтинг. Не думаю, що знак для всіх корупціонерів. Поки немає впевненості, що уряд готовий боротися з корупцією. Поки це точкова операція. Може, не остання. Можливі арешти колишніх урядовців часів Януковича, губернаторів. Навряд чи одіозних фігур, олігархів", — зазначив Олещук.

Нагадаємо, що 25 березня слідчі затримали керівництво Держслужби з надзвичайних ситуацій — Бочковського та Стоєцького. Підстава — підозрюють у розкраданні державних коштів. Кабмін одразу звільнив цих чиновників. У п'ятницю суд повинен був винести рішення про обрання їм запобіжного заходу. Проте суддя відмовилася приймати рішення про їх утримання під вартою. Причина — брак доказів. Обох можуть відпустити в суботу.

Зазначимо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував гучні затримання корупціонерів. Розповів, що ведуться розслідування проти екс-міністрів за "Свободи". Підозрюють екс-міністра екології та природних ресурсів Андрія Мохника і екс-главу Мінагрополітики Ігоря Швайку.

Зараз ви читаєте новину «Затримання Бочковського — одноразова акція — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути