Ексклюзиви
середа, 16 січня 2013 16:17

Засуджений на два роки умовно активіст "мовного майдану" і надалі братиме участь в акціях

Засуджений на два роки умовно активіст "мовного майдану" і надалі братиме участь в акціях
Дмитро Різниченко відмовився каятись,і братиме участь у акціях. Фото: uainfo.censor.net.ua

Активіст "мовного майдану" Дмитро Різниченко не покаявся у скоєному, має намір і далі брати участь у акціях непокори. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

Дмитра Різниченка засудили до 2 років умовно за заподіяння тілесних ушкоджень працівникам міліції. Він пирснув із газового балончика у обличчя правоохоронцям під час протестів біля Українського дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створена карта закладів харчування, які порушують мовні права споживачів

"Дуже зрадів такому вироку, мені світило до 5 років ув'язнення. Як було не зрадіти. По букві закону, якщо це перша кримінальна відповідальність, то може б і не дали 5 років. Але беручи до уваги політичність цієї справи, що хтось міг зверху надавити на суддів, то могло бути всяке. Хоча вони могли дати і без вказівки зверху, просто перестрахуватися. До мене і міліція і судді віднеслися досить по-людськи, навіть прокурор. Вони вирішили, що справа давно згасла, істєріки нема, можна хлопця відпускати, бо справді нема за що садить. А для того, щоб відпускають потрібні пом'якшувальні обставини та щире каяття. У мене двоє маленьких дітей. От вони мене і питають чи я каюся. Я говорю: "Ваша честь, я не можу покаятися. Це — мої переконання. Я щиро каюся у тому, що  завдав шкоду здоров'ю конкретно міліціонерам. Якби вони тут були, я б перед ними вибачився, бо розумію, що це їхня робота і є наказ. Я б дуже хотів, щоб замість них були щирі вороги України". Звичайно, буду брати участь у акціях і далі. Вовка боятися, в ліс не ходити", - каже він.

Різниченко розповів, що його дружина також втішена вироком.

"Добре, що це закінчилося", - казала. Вона мене підтримує у моїх діях. Як інакше? Я ж її чоловік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісту "мовного" протесту дали 2 роки умовно

Активіст також додав, що йому допомагав депутат Верховної Ради минулого скликання. Сьогодні "свободівець" Олександр Бондар.

"Я нікого про допомогу не просив. Мені дуже пощастило.У в'язниці не сидів. Мене арештували 3 жовтня, а наступного дня відпустили завдяки моєму адвокату. Якби тоді цього не сталося, я б досі сидів у СІЗО. І возили б мене на суди туди-сюди. Вирок оскаржувати не буду. Мені ж повезло дуже сильно. Хлопцям які просто малювали на стінах у Сумах дали рік колонії. Хлопців з Податкового Майдану досі судять".

Дмитро Різниченко працює редактором українських блогів "Народний оглядач".

Зараз ви читаєте новину «Засуджений на два роки умовно активіст "мовного майдану" і надалі братиме участь в акціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути