Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 19:16

Застосування сили ніколи не приносило Кремлю бажаного результату - Washington Post

Застосування сили ніколи не приносило Кремлю бажаного результату - Washington Post
Фото: bukinfo.com.ua

Якщо проаналізувати всі епізоди російської агресії в минулому, можна прийти до висновку, що насправді Росія - дуже слабка і обмежена сила, яка намагається побудувати свою гегемонію на пострадянському просторі.

Про це на сторінках Washington Post пишуть політологи Брендон Валеріано з Університету Глазго і Райан Менесс з Північно-Східного університету, передає "ZN,UA".

Вони визнають, що досить дивно говорити про "стриманості" і "обмеженості" Росії в той час, коли вона відправляє солдатів в Україну, Грузію, намагалася почати конфлікт з Естонією і загрожує Данії ядерною зброєю.

"Але проаналізувавши застосування Росією кібератак і енергетичного впливу, ми прийшли до висновку, що вона завжди робила найменше з того, що могла б і завжди не отримувала бажаного результату", - пишуть політологи.

Політологи вважають, що Москва влаштувала війну на Сході України тому, що громадська думка в країні цього вимагала, а ціни на газ і нафту в минулому дозволили це зробити. Також Росія поводиться агресивно через власне вигадане суперництво з США і намагається довести своє панівне значення в країнах колишнього СРСР.

"Але всі ці зусилля не увінчалися стратегічним успіхом через обмеження ресурсів, а всі перемоги здаються пірровими. Враховуючи це, хочеться зрозуміти, наскільки далеко зайде Росія? Вона завжди хоче покарати своїх ворогів, якими вважає США, Грузію, Україну або Естонію, але кожного разу вона стикається з власними обмеженнями. І таке застосування сили завжди закінчується небажаними наслідками ", - пишуть політологи.

Зараз ви читаєте новину «Застосування сили ніколи не приносило Кремлю бажаного результату - Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути