неділя, 31 серпня 2014 10:30

Зараз формуються межі "русского мира" — експерт

Зараз формуються межі "русского мира" — експерт
фото: https://twitter.com

Президент Росії Володимир Путін оголосив війну підсумку холодної війни. Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Путін 15 років при владі й дійшов висновку, що Росія не програла холодну війну, як вважає Захід. Тому не повинна бути молодшим партнером, як це було протягом тривалого часу. Хоче – разом із Заходом і Китаєм – стати одним із ключових учасників нового світового порядку. Події в Україні – Майдан, постреволюційна ситуація – це привід для Москви повернутися у велику гру", - зауважив він.

За його словами, Путін хоче позначити червону лінію, за яку Захід не повинен переступати.

"Це "русский мир". Він там, де російська мова, так звана Новоросія. Росіяни називають це Південним Сходом. А в Заходу є інша червона лінія. Це – не дати втручатися у внутрішні справи України, у наш вибір. Тому на території України зійшовся "русский мир" і західний світ, європейські цінності. Зараз формується не тільки наша доля, а й межі "русского мира". В імперій немає кордонів, є краї, все розмите. А національна держава – це відсутність внутрішніх і наявність зовнішніх кордонів. Під час війни в Україні формується національна держава: ліквідовуються внутрішні розбіжності й кордони – Захід-Схід і формуються зовнішні. Бо досі кордон із Росією був символічний. Чому 20 років у нас було все більш-менш спокійно? Бо Росія і Захід були в стані балансу, жорстко не вимагали від нас приєднатися до одних чи інших. Була зовнішня і внутрішня багатовекторність. А потім світ заворушився, й економічна, й політична географія стали переглядатися. Продовжується розпад Радянського Союзу. Тільки зараз, через війну, Україна почала формуватися як повноцінна національна держава", - наголосив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Зараз формуються межі "русского мира" — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути